KıbrısManşet

“Ankara, elini yakamızdan çek”

Bu Memleket Bizim Platformu’nun düzenlediği "Federasyon Yolunda Birlikte” mitingine online destekler de gecikmedi.

Bu Memleket Bizim Platformu’nun düzenlediği “Federasyon Yolunda Birlikte” mitingine katılım gösteremeyen bazı sendikacılar online olarak bağlanıp mitinge desteklerini gösterdi.

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir “Savaşları korkaklar, barışı cesurlar ister federasyon yolunda birlikte” açıklamasını yaparken Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, “Sevgili Kıbrıslılar toplumsal barış için yürüdük yürüyeceğiz. Geçmişte taksim diyenler bölünmeyi istiyor, bölücülük istiyorlar biz Enosis’e de bölücülüğe de karşıyız. Birleşik Kıbrıs için hep beraber yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Online bağlantıya katılan DEV-İŞ Başkanı Koral Aşam ise “Tüm dünyada barış istendiğini haykırmak için meydanı dolduran kardeşlerim kalbimiz ve irademiz sizinledir. Çocuğun gördüğü düştür, barış ananın gördüğü düştür. Barış içinde soluk alıyor tüm dünya, barış budur işte” dedi ve son olarak eylem alanına gelemeyen KTAMS Başkanı Güven Bengihan “Değerli barış severler, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bugün yanınızda fizikken olamasam da yüreğim sizinle birlikte atıyor. Barış sevdası Kıbrıslı Türklerin bu adada birlikte yaşama sevdası sizlerin emekleriyle Kıbrıs Trük halkının gelecek gailesi ile sonsuza kadar devam edecektir. Kıbrıs’ta barış engellenemez. Yaşasın halkların kardeşliği” açıklamasına yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu