KıbrısManşet

Ankara’dan eli boş dönüyorlar

Dün 'ben düğüne gidiyorum' diyen Arıklı bugün, 'Ankara'da bazı istişare görüşmeleri yaptık ama bize telkin yapılmadı' açıklamasında bulundu.

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, ciddi şekilde tartışma konusu olan Ankara ziyareti ile ilgili son noktayı koydu. Dün ‘ben düğüne gidiyorum’ diyen Arıklı bugün, ‘Ankara’da bazı istişare görüşmeleri yaptık ama bize telkin yapılmadı’ açıklamasında bulundu. Anlaşılan Ankara havası da siyasilerimize pek yaramadı. Kıbrıs’ta ‘yerim dar oynamam’ diyenler, Ankara’da da bu kez ‘yenim dar oynamam’ diyerek düğünü bozdu.

Ankara’da yaptıkları görüşmelerde kendilerine hiçbir telkinde bulunulmadığını savunan Arıklı, “Bizim düşüncelerimizi dinlediler” şeklinde yorumda bulundu.

Kendisinin çatı aday konusunda ısrarlı olduğunu ve çatı adayın bağımsız olması gerektiğini savunduğunu belirten Arıklı, Ersin Tatat’ın “Ben UBP’nin adayıyım” demesi üzerine çatı aday formülünün ortadan kalktığını ve bu netice itibariyle kendisinin de YDP’nin adayı olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacağını vurguladı.

Bu aşamada 26 sayısıyla kurulacak bir üçlü koalisyon hükümetinin mümkün olamayacağını ve ülkenin sorunlarına yanıt veremeyeceğini belirten Arıklı, geniş tabanlı hatta 6 partili bir ‘milli mutabakat hükümeti’ önerisinde bulunduklarını da açıklayan Arıklı, “Toplumda kamplaşma yaratmaya gerek yok. Üçlü koalisyonun mümkün olmadığı konusunda hemfikir olduk’ dedi.

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın açıklaması şu şekilde:

“Dönüyoruz… Dün Ankara’ya yaptığımız ziyaret epey konuşuldu Kıbrıs’ta. Komplo teorilerine dayalı yorumları okuyunca kahkahalar attığımı söyleyebilirim.
Ankara’da istişareyi bazı görüşmeler oldu. Bizi ve önümüzdeki süreçle ilgili düşüncelerinizi bizzat dinlemek istediler. Açık söylüyorum. Bize hiç bir telkinde bulunulmadı.

Ben şunları söyledim;
1)Çatı aday olmalı diyoruz. Çatı aday bağımsız olmalı. Partili aday olmamalı. (Ersin bey; “Ben UBP’nin adayıyım” dedi. Dolayısı ile çatı aday formülü ortadan kalktı.

2) “3’lü Koalisyon bu aşamada olmaz. Ülkenin bekleyen onlarca sorununu 26 ya dayalı bir hükümet çözemez. Bunun için geniş tabanlı, mümkünse 6 Partili bir Milli Mutabakat Hükümeti kurulmalı. Kimse ötekileştirilmemeli. Toplumda kamplaşma yaratacak formüller bize zarar verir” dedim. 3’lü koalisyonun olamayacağı konusunda hemfikir olundu.

Diğer Parti Başkanları da kendi düşüncelerini ve yorumlarını anlatırlar. Neticede ben partimin adayı olarak seçimlere giriyorum. Herkesin yolu açık olsun… Vesselam…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu