GenelKıbrısManşetTürkiye

Ankara’dan hükümete 3 kıyak

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Başbakan Üstel ve hükümet ortakları, ülkeye 3 büyük projeyle dönüyor

“KKTC’ye kabloyla elektrik temin edilecek”

“Derinya bölgesinde sosyal konut projeleri başlayacak”

“Sağlıkta sigorta sistemleri entegre olacak”

PROJE HAZIRLIKLARI BAŞLADI…

Heyetler arası görüşmelerin ardından gerçekleştirilen basın toplantısında, en hayati projeyi açıklayan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’den KKTC’ye kabloyla elektrik teminine yönelik projenin hazırlıklarının başladığını dile getirdi.

2023 İKTİSADİ VE MALİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI…

2023 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nın hem projeler hem de mali çerçeve itibariyle bugüne kadar oluşturulan alt yapıyı farklı boyutlara taşıyacak şekilde tasarladıklarını söyleyen Oktay, ulaşım ve altyapıyla birlikte teknolojik dönüşüm, sanayileşme, madenlerin işlenmesi, tarımsal verimliliğin artırılması ve işgücü piyasasının güçlendirilmesi gibi önceliklerle ilerleyeceklerini ifade etti.

“İKİ ÜLKE SİGORTA SİSTEMİ ENTEGRE EDİLECEK” …

“KKTC’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle hassasiyet gösterdiği bir müjdemizi paylaşmak isterim” diyen Oktay, Kıbrıs’ta yaşayan Türk vatandaşlarına Türkiye’deki sağlık sisteminden, Türkiye’de yaşayanlar gibi yararlanma hakkı getirdiklerini belirtti. Oktay, “Bu çerçevede iki ülke sigorta sistemleri entegre edilecektir” dedi.

DERİNYA’DA SOSYAL KONUT PROJESİ…

İkinci bir müjdelerini açıklayan Oktay, Derinya bölgesindeki sosyal konut alanını devreye alarak, bu bölgede TOKİ iş birliğiyle sosyal konut projelerini yakın zamanda başlatacaklarını kaydetti.

“KABLO İLE ELEKTRİK TEMİN EDİLECEK” …

“Üçüncü müjdemiz; asrın projesi ile denizin altından Torosların suyunu Kıbrıs Türkü kardeşlerimize ulaştırdığımız gibi şimdi de kablo ile elektrik temini projesini başlatıyoruz” diyen Oktay, bununla ilgili tüm hazırlıkların hükümet nezdinde devam ettiğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu