KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Ankete rağmen Sucuoğlu

Murat Gezici bu kez fena patladı. ‘İlk turdan bu işi bitirir dediği Hasan Taçoy, yüzde 30,9 oyda kaldı. Faiz Sucuoğlu yüzde 39,7 oyla ipi göğüsledi

GIYNIK MANŞET

Murat Gezici bu kez fena patladı. ‘İlk turdan bu işi bitirir dediği Hasan Taçoy, yüzde 30,9 oyda kaldı. Faiz Sucuoğlu yüzde 39,7 oyla ipi göğüsledi

GEZİCİNİN HESAPLARI TUTMADI

Ulusal Birlik Partisi’nde eğer hükümeti de kurabilirse Başbakan olacak ismin de seçileceği olağanüstü kurultay dün gerçekleşti. 5 adayın yarıştığı ve 6bin 801 UBP üyesinin oy kullandığı 11. Olağanüstü kurultayda Sucuoğlu oyların 2bin 706’sını alarak çoğunluktaki üyelerin desteğiyle kurultayın ilk turunu birinci sırada tamamladı. 2bin 102 oy alan Hasan Taçoy’un ikinci olduğu kurultayın öncesinde anket yayınlayan Gezici bu kez yanıldı, ne hesapları ne de açıklamaları tuttu.

HÂKİMİYET KAVGASI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın kurultay yarışında Faiz Sucuoğlu’na destek vermemesine ve UBP’nin en etkili ismi olan onursal başkan 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun ‘prensi’ olarak addedilen Hasan Taçoy’a ciddi bir destek vermesine rağmen, UBP kurultayından ciddi farkla birinci sırada çıkan Sucuoğlu’nun bu zaferi büyük bir başarı olarak değerlendirildi.

BİR DÖNEM KAPANDI…

Ersin Tatar’ın bakanlık görevinden almak istediği Faiz Sucuoğlu, kurultaydan zaferle çıktı. Tatar’ın ardından yeni başbakan Sucuoğlu olabilir. Hem Tatar hem Eroğlu’na rağmen kurultayı kazanan Sucuoğlu’nun zaferi UBP’de bir dönemin kapandığına işaret ediyor.

SUCUOĞLU: BİRİLERİ KAVGA ETMEMİZİ BEKLEDİ

“Bugün pandemiye rağmen 6 bin 800 üyemiz buraya geldi ve muhteşem bir kurultayı başarıyla tamamladık” diyen Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlık adayı Faiz Sucuoğlu, oy sayımının tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “UBP’nin farkını ve büyüklüğünü bugün yine gösterdiniz. Ulusal Birlik Partisi bu kurultaydan daha güçlü, daha büyük olarak çıkmıştır. Bugün adeta bir şölen havası yaşadık. Bazıları kurultayda gerginlik ve kavga bekliyordu ama Ulusal Birlik Partisi böyle şeylere izin vermez ve vermeyecektir. UBP birdir ve bir kalmaya devam edecektir. Bundan sonraki süreçte de omuz omuza UBP için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü UBP güçlüyse KKTC güçlüdür, biz bir olmayı başarırsak her şeyi başarırız.  UBP’yi hep birlikte daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.”

TAÇOY: UBP’YE HİZMET İÇİN YARIŞTIK

“Bugün tam anlamıyla bir demokrasi şöleni yaşadık. Bu demokrasi şöleni beş adayında dostluk ve birliktelik içerisinde bu yarışı yürütmesi nedeniyle gerçekleşti” diyen Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlık adayı Hasan Taçoy, oy sayımının tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “UBP’ye hizmet etme yarışında birbirimizle rakip olarak değil, bir dost edasıyla bu demokrasi şölenin yaşanmasına fırsat verdik. 6 bin 800 üyemiz bugün bu şölen havasının yaşanmasına katkı koydu ve gücümüzü herkese gösterdi. Bu güç başka hiçbir siyasi partide yoktur. Ulusal Birlik Partisinin gücü tabandan gelen sestir. Biz UBP olarak her zaman ülke yönetimine talip olan bir partiyiz. Geçmişten gelen zaferlerimizin gücüyle yeni zaferler yazmaya devam edeceğiz. Bugün yaşadığımız demokratik zenginlikler gibi zenginlikleri daha çok yaşayacağız. Varsa yoksa demokrasi, varsa yoksa UBP. KKTC ile varız, KKTC ile gururluyuz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu