KıbrısManşet

Anne Nevin Acumsal sessizliğini GIYNIK Gazetesi’ne bozdu

Yaşadığı çaresizliği, çocuklarından neden ve nasıl koparıldığını, eski eşinden gördüğü şiddet ve mobbingi gözyaşları içerisinde anlatan Nevin Acumsal, “Ben buradayım ve çocuklarıma sahip çıkacağım” dedi

Çamlıbel’de dün ortaya çıkan ‘üvey anne’ Sare Konya’nın eşi Cevdet Konya’nın 4 yaşındaki oğlu V.K.’ye yönelik şiddet görüntüleri tüm ülkede infial yarattı. Olayın ardından tutuklanan Sare ve Cevdet Konya çifti bugün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılırken, dünden beridir ‘nerede’ olduğu sorgulanan öz anne Nevin Acumsal, GIYNIK Gazetesi’ne ulaştı.

Yaşadığı çaresizliği, çocuklarından neden ve nasıl koparıldığını, eski eşinden gördüğü şiddet ve mobbingi gözyaşları içerisinde anlatan Nevin Acumsal, “Ben buradayım ve çocuklarıma sahip çıkacağım” dedi.

İşte öz anne Nevin Acumsal’ın GIYNIK Gazetesi’ne yaptığı açıklama:

“Merhaba ben Nevin Acumsal. Dün öğle saatlerinde Çamlıbel’de eski eşim Cevdet Konya’nın evinde bir tanecik küçük oğlum V.K.’nin eski eşimin yeni eşi (Sare Kurtoğlu Konya) tarafından ciddi şekilde darp edildiğini, öldüresiye dövülüp canının yakıldığını içeren görüntüleri izlediğim o an dilim tutuldu nefesim kesildi büyük şok oldum.

Ben iki çocuğumu çaresizliğimden dolayı, benim ve ailemin maddi gücümüzün olmamasından dolayı, eski eşim olan (Cevdet Konya) babalarına bırakmak zorunda kaldım. Eski eşim Cevdet Konya’dan ayrılma sebebim; her gün beni darp edip, beni istemediğini ve beni sevmediğini söylüyordu. Şiddet görmekten kurtulmak için ya canıma kıyacaktım ya da eski eşimden ayrılacaktım. Eski eşim benden sorunsuz şekilde ayrılmak için iki çocuğumun da velayetini talep etti. Bana, onlar için elinden geleni yapacağı sözünü vermiş ve ‘onlar benim çocuklarım’ demişti. Ben de çocuklarımın babası olduğu için ona güvenip, sözüne inanıp, çaresizliğimden dolayı, içim kan ağlayarak ve ciğerlerim parçalanarak çocuklarımın velayetini babalarına verdim.

Tek celsede boşandık fakat mahkemenin bana verdiği haftada 1 gün çocuklarımı görebilme iznine ve mahkemenin bu yöndeki emrine rağmen, çocuklarımı bana göstermiyordu. Ben yine de çocuklarımı göremesem de, çocuklarımın sağlıklı ve refah içinde olduklarını düşünerek moral bulmaya çalışıyordum, ta ki bu görüntüler ortaya çıkana kadar.

Sare Kürtoğlu Konya’nın bir tanecik oğlumu acımasız şekilde, öldüresiye dövdüğünü sessizce izleyen öz babasının bir de bu anları telefonunun kamerasıyla kaydetmesi ve oğluma ‘seni görmek istemem’ demesi, ayrıca üvey anne Sare Konya’nın da ‘çek Cevdet çek’ sözlerini duyduktan sonra hemen Çamlıbel Polis Karakolu’na gidip şikâyetçi olmak istedim. Orada bana yardımcı olmadıkları için Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne gidip bu iki şahıs hakkında şikâyetçi oldum.

Oğlumun babaannelerinin yanında olduğunu öğrendim ve avukatım ile birlikte babaannelerinin evine giderek çocuklarımı gördüm. Oğlumun psikolojik olarak ciddi bir travma içerisinde olduğu bariz şekilde belli. Ben kendime yeni bir hayat kurmaya çalışıyorum. Durumumu düzelttiğim anda çocuklarımı mutlaka geri alacağım. Ben hiçbir zaman çocuklarımdan vazgeçmedim. Çocuklarım için hasretleri dâhil her şeye katlandım. Sosyal medyada dünden beridir görüp tanık olduğum, bazı kendini bilmez insanların yorumları karşısında daha fazla sessiz kalamadım. Gerçekleri bilmeden, beni yargıladıklarına, acımısızca eleştirdiklerine, küçümsediklerine ve anneliğimi sorguladıklarına şahit oldum.

Bu nedenle, daha fazla sessiz kalmayıp, siz GIYNIK Gazetesi’ne bir açıklama yapma gereksinimi duydum. Sizlerin benim çaresiz ve sessiz haykırışımın, gözyaşlarımın sesi olacağınıza inanıyorum. İnşallah çocuğumun canını bu kadar yakanlar, acımasızca ve öldüresiye dövenler, umarım adaletin vereceği en ağır ceza ile yargılanır. Belki o zaman benim içimdeki yangın da biraz olsun diner. Benim bunları dile getirmemin tek nedeni çaresiz bir annenin adalet arayışıdır. Bu satıları okuyan herkesin benim içimdeki yangını hissedeceğine inanıyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu