GenelKıbrısManşetTürkiye

“Anneler enkazı elleriyle kazıyordu”

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından Adıyaman’daki İsias Hotel enkaz bölgesine gönüllü giden sağlıkçılar, orada yaşanan acıları GIYNIK Gazetesi’ne anlattı

“Gönül isterdi ki çocuklarımızı sevinç çığlıkları atarak oradan çıkaralım ve aileleriyle birlikte ülkeye getirilim”

“İnsanlar çok çaresizdi ve sağlık için değil elimizden ne gelirse yapmak için ordaydık” 

DEVRİM DEMİR

“TÜM ŞARTLARI GÖZE ALARAK GİTTİK” …

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği Başkanı Ali Özgöçmen, 6 Şubat tarihinde Türkiye’nin birçok bölgesinde yıkıma neden olan depremin ardından Adıyaman bölgesine gönüllü olarak giden sağlık ekibi başındaydı. Büyük bir umutla, can kurtarma hayalleri ile gittikleri bölgede başta güvenlik olmak üzere birçok sorunla karşılaştıklarını anlatan Özgöçmen, “İyi bir ekiptik hemen organize olduk” dedi. Tüm olumsuzlukları göze alarak afet bölgesine gittiklerini anlatan Özgöçmen, “Bir yıkım, bir travma yaşanıyordu” diyerek orada çaresizlik ve acı olduğunu ifade etti.

“ENKAZI ELLERİ İLE KAZAN ANNELERİ GÖRDÜK”…

“Biz enkazda kendi meslektaşımızı ve çocuğunu çıkaracağımızı bilmeden hazırlık yaptık” diyen Özgöçmen, Adıyaman bölgesinde yaşanan deprem felaketinde, elektriği bölgeye kendi imkânları ile bağladıklarını anlattı. “Oradaki imkânlarla oluşturduğumuz revirde yaklaşık 400 kişiye acil yardım yaptık diyen Özgöçmen, Evladı enkazda olan bir annenin ellerinin de yara içinde olduğunu ifade ederek, “Enkazı elleri ile kazan anneler vardı” dedi.

AKITACAK GÖZYAŞLARI KALMAMIŞTI” …

Çocukları enkaz altında kalan ailelerin çaresizliğine tanıklık ettiklerini ifade eden Özgöçmen, başka insanların da “ailemizi kurtarın” talepleri olduğunu ve bunun oldukça yıkıcı bir durum olduğunu belirtirken, her şeye rağmen Sivil Savunma ve Ercan İtfaiye ekiplerinin başka bir enkazdan da birilerini sağ olarak çıkardığını kaydetti. “Tarihe bir not düşülecekse sağlık ekiplerinin, Sivil Savunma, asker, polis ve gönüllülerin insanüstü gayreti göz doldurdu şeklinde olmalı ” diyen Özgöçmen, enkaz başında bekleyen annelerin akıtacak gözyaşı kalmadığını da sözlerine ekledi.

“FADIL AKSUN’UN EMEĞİ ÇOK BÜYÜK”… Gönüllü giden ekip arasında yer alan ve enkaz bölgesindeki çalışmalarıyla herkesin büyük takdirini toplayan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun’un cenazelerin kimlikle dirilmesinde önemli rol taşıdığını vurgulayan Ali Özgöçmen, “Fadıl Aksun’un orada olması büyük bir şanstı, tarif edilmeyecek ve takdir edilecek emeği var” şeklinde konuştu. Özgöçmen, Aksun’un göz ardı edilmeyecek katkılarıyla cenazelerin eksiksiz ülkeye getirildiğini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu