DünyaManşetToplum

Annesiyle kamp yapan 8 yaşındaki çocuğa puma saldırdı

ABD'nin Washington eyaletindeki milli parkta annesiyle kamp yapan çocuğa puma saldırdı.8 yaşındaki çocuk, Olympic Ulusal Parkı'nda cumartesi gerçekleşen saldırıda hafif yaralandı

ABD Milli Park Hizmeti dünkü açıklamasında adı açıklanmayan annenin, bağırıp çığlık atmasının ardından uzaklaştığını bildirdi. Park personelinin saldırıyı haber alır almaz olaya müdahale ettiği duyuruldu.

Adı açıklanmayan çocuğun hafifçe yaralanmasına rağmen ileri tetkik için hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Saldırının gerçekleştiği parkın Lake Angeles ve Heather Park bölgelerindeki kampçılar tahliye edilirken buralar bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı.

Olympic Ulusal Parkı biyoloğu Tom Kay, “Bu olayın ekstrem niteliği sebebiyle Lake Angeles bölgesini ve civardaki birkaç patikayı kapatıyoruz” dedi.

Yaban hayatı uzmanları pumayı aradıklarını söyledi. Hayvan bulunursa itlaf edilip nekropsi yapılması planlanıyor.

Milli Park Hizmeti, “Pumalar nadiren görüldüğü ve insanlara yönelik saldırılar çok nadir olduğu için nekropsi, hayvanın neden saldırdığına dair ipuçları sağlayabilir” ifadesini kullandı.

Parkın tamamının puma bölgesi kabul edildiğini hatırlatan yaban hayatı yetkilileri, ziyaretçileri uyararak tek başına yürüyüşe gidilmemesini ve puma görenlerin çok ses çıkarmasını istedi.

Resmi verilere göre Washington yaklaşık 2 bin yetişkin pumaya ev sahipliği yapıyor. Yetkililer, bu hayvanın yakalanmasının zor olduğunu ve insanlarla nadiren etkileşime girdiğini söylüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu