DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Antalya Diplomasi Forumu’nda “Ersin Tatar” krizi

Yunanistan eski Dışişleri Bakanlarından Dora Bakoyanni ve Dimitris Avramopulos 18-20 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Antalya Diplomasi Forumu”na katılmaktan vazgeçtiklerini duyurdular

Yunanistan eski Dışişleri Bakanlarından Dora Bakoyanni ve Dimitris Avramopulos 18-20 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Antalya Diplomasi Forumu”na katılmaktan vazgeçtiklerini duyurdular.

Gerekçe olarak ise her ikisi de, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın, “KKTC” Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı “Antalya Diplomasi Forumu”na “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı” başlığıyla davet etme kararını gösterdiklerini belirttiler.

Dora Bakoyanni twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türk Dışişleri Bakanlığı’nın KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı “Antalya Diplomasi Forumu”na “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı” başlığıyla davet etme kararının ardından bu foruma katılımımı iptal ettim.”

Dimitris Avramopulos da twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Antalya Diplomasi Forumu organizatörlerini ısrarla uyarmama rağmen, Kıbrıs Türkleri lideri Tatar’ı sözde devletin Başbakanı sıfatıyla katılması, katılımıma müsade etmemektedir ve iptal ettiğimi zaten kendilerine bildirdim. Kıbrıs Cumhuriyeti her yerde sadece Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis tarafından temsil edilmektedir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu