ManşetSağlık

Antalya’daki ev sahipleri çıldırdı. Lüks dairelerin kiraları 100 bin TL’yi aştı

Yükselen fiyatlar üniversite öğrencileri ile kirada oturan kent sakinlerini vuruyor

Antalya’daki ev sahipleri çıldırdı. Lüks dairelerin kiraları 100 bin TL’yi aştı

 

KİRALAR 130 BİN TL’YE KADAR ÇIKTI

 

Yükselen fiyatlar üniversite öğrencileri ile kirada oturan kent sakinlerini vuruyor

 

3-4 BİN LİRADAN 30-40 BİN LİRAYA… Antalya’da, deniz kenarındaki lüks dairelerin aylık kirası, 100 bin lirayı aştı. Şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşından kaçan özellikle Ukraynalılar, Antalya’ya ilk tercih yaparken, gayrimenkul hareketliliği başlayan kentte hem kiralar hem satın alma fiyatları arttı. Kentte savaş öncesi 2 bin 500-3 bin lira olan ev kiraları, Ukraynalıların gelişiyle 1 yıllık kira bedeli peşin olmak üzere 20-40 bin liranın üzerine çıktı. Rus lider Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilan etmesi sonrası başka ülkelere gitmek isteyen Rusların da piyasaya girmesiyle fiyatlar daha da arttı.

 

DENİZİ GÖRMEK ÇOK PAHALI… Savaştan kaçan Rus ve Ukraynalıların yaşamak için ilgi gösterdiği kentte, deniz kenarındaki lüks dairelerin aylık kirası, 100 bin lirayı aştı. Emlak ilanlarında denize sıfır ya da yakın mesafede konumlanan dairelerin lüks döşendiği göze çarptı. Muratpaşa ilçesi Lara bölgesindeki 4+1 lüks daire için aylık 130 bin lira kira, 260 bin lira depozito bedeli istenirken, Konyaaltı’nda 3+1 lüks daire için aylık 125 bin lira kira ve 125 bin lira depozito bedeli istendi. İlanlarda her 2 lüks daire için 1 yıllık kira ücretinin peşin talep edildiği notu yer aldı.

 

AYAKÇILAR İŞ BAŞINDA… Antalya Emlakçılar Oto Galericiler ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, kentte son dönemde artan gayrimenkul fiyatlarını değerlendirdi. Çağlar, “Fiyatların artmasının ana sebebi ‘ayakçı’ diye tabir ettiğimiz yabancıların kayıt dışı emlakçılık yapmasıdır. Hem milletimiz hem devletimiz zarar etmektedir. Burada vergi ödemeden, kendi dini, dili ve ırkından olan hemşerilerine ev fiyatlarını artırarak verdiler. Bunu gören Türk vatandaşları ise yan taraftaki dairelerin yüksek fiyatını görüp, fiyatlarını artırdı. Bu yüzden fiyatlar astronomik düzeyde seyrediyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu