EkonomiGenelManşetTürkiye

Antalyalı, “yabancıya konut satılmasın” dedi!

Konut fiyatları astronomik rakamlara çıkınca, yabancıya konut satışının yasaklanması için imza kampanyası başlatıldı

Konut fiyatları astronomik rakamlara çıkınca, yabancıya konut satışının yasaklanması için imza kampanyası başlatıldı

KISA SÜREDE 10 BİNİ AŞKIN İMZA

Konut fiyatları astronomik rakamlara çıkan Antalya’da yabancılara konut satışının yasaklanması için sosyal medyada imza kampanyası başlatıldı. Yerli halkın kiralık konut bulamaması, konut satışlarının da yüksek olması nedeniyle devlet memurları Antalya’da görev yapmak istemiyor. Çok sayıda memurun ise tayinlerini daha küçük ilçelere ya da başka şehirlere yapılması için girişimlerde bulunuyor. Tüm gelişmelerin üzerine Antalya’da sosyal medyada bir araya gelen bir grup, kentte yabancılara konut satışının yasaklanması için imza kampanyası başlattı. Change.org’da kısa sürede yayılan imza kampanyası 10 bine ulaştı.

“HALK KONUTA ERİŞEMEZ HALE GELDİ”

İmza kampanyasında Antalya genelinde ortalama kiraların 10 bin lirayı aştığı, Alanya’da ortalama bir dairenin kirasının 13 bin TL’yi bulduğu belirtilerek, şiddetli şekilde hissedilen kira artışının barınma krizine yol açtığı ve kentte yaşamanın birçok insan için imkânsız hale geldiğine dikkat çekildi. İmza kampanyası açıklamasında özetle şu görüşlere yer verildi: “Şu anda çok ciddi dış göç alıyoruz. Bu, demografik yapıyı etkiliyor. Nüfusun yüzde 25’i yabancılardan oluşuyor. Bu da konuta erişilebilirlik problemini gündeme getiriyor. Konut fiyatlarında çok ciddi artış var. Son 3 yılda 600 bin TL olan bir daire, 5 milyon liranın üzerine çıktı.”

10 BİN UKRAYNALI VE RUS EMLAKÇI

Göç dalgasıyla birlikte Antalya’da kayıt dışı emlakçılık yapan Ukraynalı ve Rus sayısının tahminen 10 bine ulaştığı belirtilen açıklamada, ev sahiplerinin de bunlarla çalıştığına işaret edildi. Öte yandan, Türkiye’de yabancıların ekim ayında aldığı konut sayısı 5 bin 377 oldu. Antalya’da satılan toplam 6 bin 323 konutun 2 bin 123 adeti, İstanbul’da satılan toplam 16 bin 987 konutun ise 1658 adeti yabancılara satıldı. Böylece, Ekim ayında İstanbul’da satılan her 10 konuttan 1’ini, Antalya’da satılan her 3 konuttan birini yabancılar aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu