KıbrısManşet

Antalya’ya gelen turist sayısı 4 milyon iken Rusya’nın sayısı 2 milyon

Dünyanın en çok ziyaretçi alan destinasyonu Fransa’nın bu yıl alacağı ziyaretçi 2019 yılının bile yarısı kadar bile olmayacak

 

KİTLE TURİZMİNİN MERKEZİ AKDENİZ… Günümüzde kitle turizminin merkezi Akdeniz bölgesinde yer alan aralarında Türkiye’nin de olduğu ülkelerde pandemi döneminde seyahat endüstrisi birkaç yılda toparlanamayacak ağır darbe alırken, dengeler değişiyor.

 

TÜRKİYE ÖNE GEÇTİ… Pandemi öncesinde yıllardan beri dünyanın en çok ziyaretçi alan ülkesi Fransa, en çok turizm geliri elde eden ülkesi Amerika idi. Akdeniz ülkesi İspanya ziyaretçi turizm gelirinde ikinci sıradaydı. Pandemi ortamında Türkiye turizm tarihinde ilk kez ziyaretçi sayısında İspanya’nın önüne geçti. Geçen yılı yaklaşık 3,5 milyon turistle kapatan Antalya, bu rakamı Ağustos ayında aştı.

 

7 AYDA 4 MİLYON TURİST… Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, yılbaşından bu yana Antalya’ya gelen turist sayısı 4 milyon 351 bin 879 kişi olurken bunların yarısı, 2 milyona yakın Rusya’dan.

 

PANDEMİ RUSYA’YA DA YARADI… Akdeniz, eskiden beri başını Almanya ve İngiltere’nin çektiği Avrupalı turistin ençok tercih ettiği bölgedir. Pandemi nedeniyle Avrupa genelinde özellikle de Almanya ve İngiltere’de seyahatlere getirilen kısıtlamalar pazarda ciddi daralmaya neden olurken Rusya bölgede öne çıktı.

 

YUNANİSTAN 4 MİLYON KOLTUK PLANLIYOR… Bir ay içerisinde Yunanistan’ın toplamda 4 milyon uçak koltuğu planlandığı ve bu sayının 2019’un aynı ayının yüzde 2,3 üzerinde olduğu belirtiliyor.  Akdeniz’in turizmde öne çıkan ülkelerinden Mısır, altı yıldır kaynak pazarı Rusya’nın charter uçuşlarına kapalı tuttuktan sonra ağustos ayında charter seferleri yeniden başlasa da durumu belirsiz.

 

—————————————————————————————————————-

 

Dünyanın en çok ziyaretçi alan destinasyonu Fransa’nın bu yıl alacağı ziyaretçi 2019 yılının bile yarısı kadar bile olmayacak. Pandemi ortamında Türkiye turizm tarihinde ilk kez ziyaretçi sayısında İspanya’nın önüne geçti. Geçen yılı yaklaşık 3,5 milyon turistle kapatan Antalya, bu rakamı Ağustos ayında aştı.

 

DÜNYA GAZETESİ’NİN SEYAHAT ENDÜSTRİSİ RAPORU AÇIKLANDI

 

Günümüzde kitle turizminin merkezi Akdeniz bölgesinde yer alan aralarında Türkiye’nin de olduğu ülkelerde pandemi döneminde seyahat endüstrisi birkaç yılda toparlanamayacak ağır darbe alırken, dengeler değişiyor. Pandemi öncesinde yıllardan beri dünyanın en çok ziyaretçi alan ülkesi Fransa, en çok turizm geliri elde eden ülkesi Amerika idi. Akdeniz ülkesi İspanya ziyaretçi turizm gelirinde ikinci sıradaydı.

 

PANDEMİ DÜNYA TURİZMİNDEKİ SIRALAMAYI DEĞİŞTİRİYOR

 

Fransa yalnız bölgenin değil yıllardan beri dünyanın en çok ziyaretçi alan destinasyonu olmaya devam etse de bu yıl alacağı ziyaretçi 2019 yılının bile yarısı kadar bile olmayacak. Bu arada yıllardan beri dünyanın en çok ziyaretçi alan ilk 10 ülke sıralamasında ilk 2’de olan İspanya’nın yerini Türkiye aldı. Pandemi ortamında Türkiye turizm tarihinde ilk kez ziyaretçi sayısında İspanya’nın önüne geçti. Öte yandan geçen yılı yaklaşık 3,5 milyon turistle kapatan Antalya, bu rakamı Ağustos ayında aştı.

 

ANTALYA 7 AYDA 4 MİLYON TURİST AĞIRLADI

 

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, yılbaşından bu yana Antalya’ya gelen turist sayısı 4 milyon 351 bin 879 kişi olurken bunların yarısı, 2 milyona yakın Rusya’dan. Akdeniz ülkelerinden İtalya pandemiden en çok zarar gören Akdeniz ülkesi iken ağustosta 2019 yılının da üzerine çıkan ziyaretçi aldı. İtalya´daki CNA Tourism and Commerce adlı turizm birliğinin veri ve tahminlerinde 2021 Ağustos ayında toplam 13 milyon İtalyan turist tatil yapacak. Habere göre bu sayı 2019 yılından 3 milyon daha fazla.

 

YUNANİSTAN DA ATAKTA

 

Yunanistan’ın ağustos ayında aldığı ziyaretçi sayısı 2019 yılını geçti. Bir ayda Yunanistan’ın toplamda 4 milyon uçak koltuğu planlandığı ve bu sayının 2019’un aynı ayının yüzde 2,3 üzerinde olduğu belirtiliyor. 

Akdeniz’in turizmde öne çıkan ülkelerinden Mısır, altı yıldır kaynak pazarı Rusya’nın charter uçuşlarına kapalı tuttuktan sonra ağustos ayında charter seferleri yeniden başlasa da durumu belirsiz. Akdeniz’in turist alan destinasyonlarında durum bu iken turist gönderen kaynak pazarların konumu da değişti.

Akdeniz, eskiden beri başını Almanya ve İngiltere’nin çektiği Avrupalı turistin ençok tercih ettiği bölgedir. Pandemi nedeniyle Avrupa genelinde özellikle de Almanya ve İngiltere’de seyahatlere sgetirilen kısıtlamalar pazarda ciddi daralmaya neden olurken Rusya bölgede öne çıktı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu