KıbrısManşetToplum

Antik Liman başka bahara kaldı

Girne Antik Liman Restorasyon Projesi, dördüncü kez açıklanan tarihinde de bitirilemedi

Girne Antik Liman Restorasyon Projesi, dördüncü kez açıklanan tarihinde de bitirilemedi.

ÖZEL HABER

ÇOK KEZ TARİH VERİLDİ
Geçtiğimiz yıl Aralık ayında başlanan restorasyon projesi, bölgede ulaşılan tarihi eserler ve elektrik aksamlarının değiştirilmesi süreçleri dolayısıyla gecikmeye uğramış, bu gecikme sonrası Antik Liman’ın 2023 Haziran ayında açılacağı duyurulmuştu. Haziran ayı sonrası yer döşemesinin tarihi dokuya uygun bulunmaması ile uzayan süreç, durağan bir döneme girmiş; eski eserler, Girne Belediyesi ve Turizm Bakanlığı ile varılan uzlaşılar sonrası yeniden hareketlenmişti. Anlaşmazlıkların giderilmesi sonrası başlanan çalışmalar ile yeniden proje bitiş tarihi verilse de, açıklanan tarihlerde Antik Liman’daki işler bitirilememişti.

20 EKİM’DE DE AÇILMADI
Geçtiğimiz günlerde GİRNE Gazetesi’nin gündeme getirdiği gelişmeler sonrası, Turizm Bakanlığı, Antik Liman’ın açılış tarihini 20 Ekim olarak duyurdu. Yapılan açıklama ile 20 Ekim günü projedeki tüm çalışmalar sonlanacak; Antik Liman yeni yüzüyle topluma kazandırılacaktı. GİRNE Gazetesi’nin 20 Ekim günü bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret sonrası; Antik Liman Restorasyon Projesi’nde 20 Ekim’de de sona gelinmediği belirlendi.

ANLAŞMAZLIKLAR VAR
Çalışmaların halen sürdüğü Girne Antik Liman’da, bürokratik sorunlar ve taraflar arası anlaşmazlıklar sonrası, proje tamamlanamıyor. Yer döşemelerinin dahi sonuna gelinmeyen Antik Liman’da yaşanan restorasyon çalışmaları daha uzun haftalarca sürecek gibi duruyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu