GenelKıbrısManşet

Antik Liman, Haziran’a hazır!

Turizm Bakanlığı Proje Koordinatörü Orhan Atasoy, Girne Antik Liman’daki çalışmalar konusunda GİRNE Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu

Turizm Bakanlığı Proje Koordinatörü Orhan Atasoy, Girne Antik Liman’daki çalışmalar konusunda GİRNE Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu

“HAZİRAN AYINDA LİMAN TAMAM”

Girne Antik Liman’daki çalışmaların 1 Aralık 2022 tarihinde başladığını hatırlatan Turizm Bakanlığı Proje Koordinatörü Orhan Atasoy, gelinen noktada projenin yüzde 95’inin tamamlandığını belirtti. Limanın açılışında duyurulan tarihten 2-3 hafta daha gecikmeler yaşanabileceğini belirten Atasoy, bu gecikmelerin sebebinin ise, yapılan kazı çalışmaları sonrası bulunan tarihi eserlerden kaynaklı olduğunu söyledi. Haziran ayı başında çalışmaların tamamen sonlanacağını dile getiren Atasoy, yaz sezonunda turistlerin ve bölge insanının yenilenen Antik Liman çehresi ile tanışacağına vurgu yaptı.

“HER ŞEY PLANLANDIĞI GİBİ”

Antik Limanda yapılan çalışmalar çerçevesinde elektrik alt yapılarının tamamen yenilenme sürecine girdiğini ve bu durum da gecikmeye yol açtığını belirten Atasoy; mevcut yapının 1974 öncesine ait olduğunu ve değişimin şart olduğunu dile getirdi. Elektrik Kurumu ile ortak bir projenin hazırlandığını ve gün itibarı ile çalışmaların hız kazandığını söyleyen Atasoy, her şeyin planlandığı gibi gittiğinin altını çizdi.

“BULUNAN ESERLER SERGİLENECEK”

Çalışmalar kapsamında bulunan eski eserler konusunda da açıklamalarda bulunan Orhan Atasoy, 3 kanala rastlanıldığını ve 1984’te döşenen ve tahrip olan kanalların kurtarılmaya çalışıldığını söyledi. Kanallardan sonra ray sistemine rastlanıldığını anlatan Atasoy; bu eserlerin bulunduğu durumlar açısından camekânda sergilenmeye uygun olmadığını bu yüzden bulunan eserlerin 8 metreye 4 metre ebatlarında, havalandırma ve ışıklandırma sistemine sahip bir müzede sergilenmesine karar verildiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu