KıbrısManşetSiyasetToplum

Antik Liman oldu yalan…

Büyük umutlarla başlanan Girne Antik Liman Restorasyon Projesi, esnaf ve bölge halkını hayal kırıklığına uğrattı. Esnaf gelir kayıplarının ödenmesini istedi.

Büyük umutlarla başlanan Girne Antik Liman Restorasyon Projesi, esnaf ve bölge halkını hayal kırıklığına uğrattı. Esnaf gelir kayıplarının ödenmesini istedi.

“YASAL İŞLEM BAŞLATACAĞIZ”
Girne Antik Liman esnaf ve mal sahipleri, Girne Antik Liman Restorasyonu ile ilgili basın açıklaması yaparak, duran restorasyon çalışmasının tamamlanarak limanın tekrar halka ve turiste açılmasını istedi. Esnaf ve mal sahipleri, projenin zamanında tamamlanmamasından dolayı uğradıkları zarar ve ziyanın sorumlusu olarak gördüğü Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na ihbarname de göndererek, 15 gün içinde, gecikme nedeniyle hasıl olan gelir kayıpları için ödeme yapmasını istedi ve aksi takdirde aleyhine yasal işlem başlatılacağını bildirdi.

“CİDDİ MAĞDURİYETLER DOĞURACAK”
Girne Antik Limanı’nda basın açıklaması yapan Liman esnafı ve mal sahipleri, Girne Antik Liman Altyapı, Çevre, Restorasyon Düzenlemesi ve Geliştirme Projesi’nin yarattığı mağduriyetlerden bahsederek, projenin taahhüt edilen tarihte tamamlanmamış ve şu an durmuş olmasının çok daha ciddi mağduriyetler doğuracağı uyarısında bulundu.

“ZARARIMIZI KARŞILAYIN”
Girne Antik Liman esnaf ve mal sahipleri adına Reşat Günhan tarafından okunan ortak açıklamada, Eylül 2022’de Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın Girne Antik Liman Restorasyonu ile ilgili ihaleye çıktığı ve bu projenin süresini 28 Kasım 2022 ile 30 Nisan 2023 olarak belirlediği hatırlatıldı. Antik Liman esnafının aylardır gelir elde edemediğinin ve iflasa sürüklendiğinin vurgulandığı açıklamada, 15 gün içinde gecikme nedeniyle hasıl olan gelir kayıpları için ödeme yapması istendi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu