GenelKıbrısManşet

Antik Liman ziyaretçileri vazgeçmiyor

DEVRİM DEMİR

Restorasyon çalışmaları nedeniyle 6 aylığına kapanan ‘Antik Liman’ şimdiden özlenmeye başlandı

Eski ihtişamlı günlerine yeniden kavuşması için 6 aylığına kapanan Tarihi Girne Limanı’nın ziyaretçileri şimdiden ‘Antik Limanı’ özledi. Restorasyon çalışmaları boyunca tüm işletmelerin kapalı olduğu liman, terk edilmiş gibi görünse de ziyaretçileri mendirekten vazgeçmedi.

Alışılmışın dışında görüntülerin yer aldığı limanda, bazı yatlar naylonlarla örtülürken bazıları karaya çekildi. Çalışmalar nedeniyle bazı giriş noktaları kapatılsa da yaz kış insan kalabalığının yaşandığı mendirekte hala daha ziyaretçilerin olması dikkat çekti.

Yurt dışından gelen turistlerin de ilgi odağı olan liman uzun bir süre daha sessiz kalacak. Restorasyon çalışmaları boyunca kapalı kalacak işletmelere maddi zararın önlenebilmesi için devlet tarafından teşvik ödemesi yapıldı.

RESTORASYONUN 6 AY SÜRMESİ BEKLENİYOR…

Girne Antik Liman restorasyon projesi kapsamında limanda bulunan işletmelere, 13 işletmede 71 kişi için kişi başı 40 bin TL olmak üzere toplam 2 milyon 840 bin TL hibe verildi. Turizmin başkenti, Kıbrıs’ın incisi gibi birçok nitelemede bulunduğumuz Girne’nin bu müstesna bölgesi yıllardır sürekli sorunları ile gündemdeydi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu