KıbrısManşetSiyasetToplum

Apar topar Ankara!

Üstel, Ataoğlu, Arıklı ve Şan’ın Ankara’ya yapacakları “program dışı” ziyaret merak uyandırdı.

Üstel, Ataoğlu, Arıklı ve Şan’ın Ankara’ya yapacakları “program dışı” ziyaret merak uyandırdı.

 GIYNIK ÖZEL

 

KRİTİK TOPLANTI
Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile Maliye Bakanı Alişan Şan, 7 Temmuz’da Ankara’da kritik bir toplantı yapacağı öğrenildi. “Program dışı” gerçekleşecek olan “Ankara ziyaretinin” perde gerisinde neler olduğu merak edilirken, koalisyon ortaklarının “Ankara’ya çağrıldığı” iddiaları da ortaya atıldı. Ziyaretle ilgili olarak sağlanan gayri resmi bilgilere göre, Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyon hükümetinin liderleri ile paranın başındaki Şan’dan oluşan “dörtlü” Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a iadeyi ziyaret yapacak.

HEM KOALİSYON HEM KABİNE
Ülkedeki siyasi çevreler; tek milletvekili için yapılan ara seçim öncesinde koalisyon ortakları (özellikle UBP ile YDP) arasında ilişkilerin gerildiğine, UBP içinde Başbakan Üstel ile bazı bakanların arasının iyi olmadığına, bu nedenle de kabinede değişiklik beklendiğine ilişkin söylentilere işaret ederek, ziyaretin sadece “iadeyi ziyareti” kapsamadığına dikkati çekiyor. Siyasi çevreler ayrıca, Ankara’nın “yeşil ışık” yakması halinde, kabinede bazı bakanların değişmesi ihtimalinin arttığını da savunuyor.

ÜSTEL DİREK ANKARA’YA
 Hükümete yakın kaynaklar İngiltere bulunan Başbakan Ünal Üstel’in KKTC’ye gelmeden yarın (7 Temmuz Cuma) Ankara’ya geçeceğini söylüyor. Fikri Ataoğlu’nun Ankara’ya bugün (6 Temmuz Perşembe) günü hareket edeceği belirtilirken, Erhan Arıklı ve Alişan Şan’ın ise yarın gitmesi bekleniyor. “Dörtlünün” Yılmaz ile yapacağı toplantıda; Ülkede yaşanan ekonomik kriz, TC-KKTC ekonomik protokolü, ek bütçe sorunu, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da Kıbrıs’a yapacağı ziyaret ve bunun yanında diğer kritik konuların gündeme geleceği de alınan bilgiler arasında.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu