GenelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Arabacıoğlu: Kesintiler aşı bütçesine ayrılmalı

Gıynık’a konuşan Sağlık Eski Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, ‘aşı seferberliği düzenlenmeli’ diyerek toplumun bir an evvel aşılanmasını istedi

Sağlık Eski Bakanlarından Doktor Mustafa Arabacıoğlu, ‘Bugün Sağlık Bakanı olsaydım maaşlardan yapılan kesintileri aşı bütçesi için ayırırdım” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın kararlarını eleştirmenin doğru olmadığını ifade eden Arabacıoğlu, “Dünyada bir salgın var. Yüzyılda bir yaşanan bir olay bugünkü Sağlık Bakanlığı’na tesadüf etti” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “İnternet ortamına baktığımda herkes bu konuda uzmanmış gibi eleştiriyor ve insanların kafasını karıştırıyor. Ortada bir bilgi kirliliği vardır.  Bu tip bir konuda uzman kişilerin görüşleri önemli.  Bu konuda karar vermek için bugüne kadar kaç test yapıldığı, kaç vakanın PCR’ının negatif çıktığı, hastaların kaçının yoğun bakımına alındığını bilmeden yorum yapmam doğru değil. Bir Sağlıkçı olarak yorum yapmak için önce elimde veri olmalı ve bu verilere göre yortum yapmam gerekir. Yatak kapasite nedir? Personel kapasitem nedir? Personel açısından sıkıntı var mı? İlaç aşısından sıkıntı var mı? Bunları bilmeden yorum yapmak doğru olmaz.”

Gribal enfeksiyonun en yoğun gözüktüğü Aralık- Ocak – Şubat aylarında vakalarda artış olabileceğinin öngörüldüğünü hatırlatan Arabacıoğlu, risk durumunun 15 Mart’a kadar süreceğini öngördü ancak önlemler konusunda yalnızca Sağlık Bakanlığı’na değil bireylere de görev düştüğünün altını çizdi ve vatandaşları kurallara uyma noktasında uyardı.

YA TAM KAPANMA VARDIR YA DA HİÇ KAPANMAMA VARDIR

Ülkemizde istatistiki verilerin paylaşılması gerektiğini de kaydeden Arabacıoğlu, “Ölümlerle ilgili hastanın adli tıp raporunu görmeden yorum yapmak doğru değil. Hastanın klinik seyrini bilmeden yorum yapmak da doğru değil.   Her ülkenin farklı istatistiki verileri vardır. Bunlar da çok önemli. Bizim ülkemizde bugüne kadar kaç test yapıldı? Kaç pozitif vakamız çıktı? Pozitif vakanın kaçı hastaneye yattı, kaçı yoğun bakıma girdi? Ölüm olaylarında istatistiklerin ortaya konması gerekir. Bakan olsaydım bunları da topluma açıklar ve bu şekilde karar alırdım. Aldığım kararın da gerekçesini izah ederim. Lefkoşa kapandı, Girne kapandı, o iş yeri açık bu iş yeri kapalı diye bir şey olmamalı. Ya tam kapanma vardır ya da hiç kapanmama vardır.

KESİNTİLERİ ELEŞTİRMİYORUM

Maaşlarda yapılan kesintilerin aşı bütçesine ayrılması önerisinde de bulunan Arabacıoğlu, “Süratli bir şekilde aşı kampanyasını yaygınlaştırmalı. Maaşlardan kesilen yüzde onun üzerindeki kesintileri bugün bakan olsam bu ülkeye aşı temin etmek için kullanır ve toplumumu aşı seferberliğine koyardım.  Memur maaşlarından yapılan kesintileri eleştirmiyorum o kesintilerle devlet aşı alsın ve toplumumuzu aşılasın” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu