KıbrısManşetToplum

Arabacıoğlu: “Öğretmenlerimizin itibarına ve şahsına yönelik saldırılar kırmızıçizgimizdir”

Laik Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi, son günlerde basında kendilerine ve öğretmenlere yönelik yıpratıcı, çirkin ve maksadını aşan cümleler kurulduğunu açıkladı

Laik Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi, son günlerde basında kendilerine ve öğretmenlere yönelik yıpratıcı, çirkin ve maksadını aşan cümleler kurulduğunu açıkladı.

Laik Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi adına yazılı açıklama yapan Melek Arabacıoğlu, “Çocuklarımızı da öğretmenlerimizi de sokakta bulmadık” dedi, bu çirkin saldırılar ile maksadını aşan ifadelerin avukatları tarafından kayıt altına alındığına dikkat çekti.

Arabacıoğlu, saldırıların devam etmesi durumunda her türlü yasal haklarını kullanacaklarını, ayrıca yasal haklarını kullanacak olan öğretmenlerin de yanında olacaklarını söyledi, “Öğretmenlerimizin itibarına ve şahsına yönelik yapılan saldırılar en kalın kırmızı çizgimizdir” dedi.

Açıklama şöyle:

“Değerli veliler, kıymetli öğretmenlerimiz ve halkımız;

Bizler günlerdir bu grup sayesinde; toplumla okulların durumu, ders kitapları ve kitapların içeriğiyle ilgili paylaşımlar yapıyor, görüş alışverişinde bulunuyor ve farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz.

Bu platformun büyümesindeki en büyük faktör de öğretmenlerimizin ve akademisyenlerimizin kitaplar konusunda yaptığı raporlama ve inceleme sonrası bizlerle paylaştıkları, eğitimde sakıncalı gördükleri noktalardır.    Son günlerde basında Laik Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi’ne ve doğal olarak kurucusu olduğum için şahsıma yönelik yıpratıcı ve maksadını aşan cümleler kurulmaya başlanmış, eğitim için yola çıkılan ve bir veli hareketi olarak eğitim odaklı kurulan bu inisiyatife hadsizce saldırılar yapılmıştır.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu saldırıların hiçbiri bizlerin mücadele azminden bir şey eksiltemez.

Bu küçücük toplum, herkesin ne olduğunu ve kimin neyi ne çıkar için yapmış olduğunu anlayacak kadar zeki ve eğitimlidir. Bu yüzden sizlerin isimlerini anıp prim sağlamanıza yardımcı olacak şekilde adlarınızı dahi anmayı zul görüyoruz.

3 bin 500 den fazla veli ve ailenin tek gailesi çocuklarımızın daha çağdaş okullarda, çağın gerektirdiği şekilde din ve vicdan özgürlüğüyle eğitim almasıdır.

Öğretmeni eğitimden ayrı düşünmek gibi bir durum söz konusu olmadığı gibi bizler öğretmenlerimizle hep omuz omuza ve tek vücut olarak bu yola çıktık.

Bizim çocuklarımız için yaptığımız bu mücadelede; öğretmenlerimizin itibarına ve şahsına yönelik yapılan saldırılar en kalın kırmızı çizgidir.

Yaptığımız eylemde Eğitim Bakanı’na dahi bu konuda rest çekerek açık tavrımızı ortaya koyduk.

Dün Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan, ders hazırlık ödeneğinin lütuf gibi sunulduğu “uygunsuz” bir görselle öğretmenlerimize yapılan saygısızlığa da yine bu gruptan tepkimizi en üst perdeden açık açık gösterdik.

Bizleri kendinizle karıştırmayın! Bizler çıkarlarımız doğrultusunda değil çocuklarımızın geleceği için konuşan, ses veren, mücadele eden anne ve babalarız.

Bizi kendi denginize ve çamurunuza çekmeye de kalkmayın çünkü hepimiz yarattığınız bu çıkar çamurunu kurutmak için bir araya geldik.

O sebeple son kez grup sözcüsü olarak belirtmek isterim ki biz çocuklarımızı da öğretmenlerimizi de sokakta bulmadık.

Günlerdir bizlere ve öğretmenlerimize yapılan çirkin saldırılan ve maksadını aşan ifadelerin avukatlarımız tarafından kayıt altına alındığını duyurur, saldırıların devam etmesi durumunda her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı, yasal haklarını kullanacak olan öğretmenlerimizin de yanında olacağımızı kamuoyu önünde bir kez daha açıkça ifade ederiz.

Saygılarımızla”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu