GenelManşetTürkiye

Araçlar zarar gördü, sokaklar göle döndü

Antalya’da etkisini gösteren sağanak ve kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle bazı yerlerde ağaçlar devrilirken uçan levhalar nedeniyle araçlar zarar gördü. Ayrıca kuvvetli yağış nedeniyle sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu.

Antalya’da gece saatlerinden itibaren etkili olan ve zaman zaman şiddetini arttıran sağanak ve rüzgar hayatı felç etti. Kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı bölgelerde ulaşımda aksamalar yaşanırken kentin çeşitli noktalarında ağaçlar devrildi, bazı araçların üzerine levhalar ve binalardan uçan panjurlar düştü. Rüzgar nedeniyle Kaleiçi Yat Limanı bölgesindeki falezlerde yüksekliği 4 metreyi bulan dalgalar oluştu. Limandaki balıkçılar, teknelerinin dalgalardan zarar görmemesi için çaba gösterdi.

25 GÜN SONRA ANTALYA’YA YAĞMUR YAĞDI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, kentte en fazla yağışın metrekareye 65,5 kilogramla Kepez ilçesine düştüğünü söyledi. En yüksek rüzgar hızının ise Kumluca’da 71,4 kilometreye ulaştığını kaydeden Gültekin, fırtına ve şiddetli yağışın gün boyunca devam edeceğini vurguladı. Antalya merkezin 25 günün ardından yağmurla buluştuğunu belirten Gültekin, yer yer aşırı olmak üzere yağışın hafta boyunca süreceğini bildirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu