KıbrısManşet

Argento, Satlaev’e ait izlere rastlamayı başardı

Ülkemizde köpek eğitimi konusunda hizmet veren Dog Mental Cyprus’un eğitim köpeği olan Argento, üstün yetenekleriyle, Satlaev’in yattığı ini ve su içtiği bidonu 2 farklı noktada bulmayı başardı

GIYNIK ÖZEL

Firari mahkum Alexander Satlaev’i arama çalışmalarının en dikkat çeken ismi doberman cinsi ‘Argento’ isimli köpek oldu. Arama çalışmalarında büyük bir rol üstlenen Argento, Satlaev’e ait izlere rastlamayı başardı. Argento sayesinde arama çalışmalarında büyük bir yol kat edildi.

Ülkemizde köpek eğitimi konusunda hizmet veren Dog Mental Cyprus’un eğitim köpeği olan Argento, üstün yetenekleriyle, Satlaev’in yattığı ini ve su içtiği bidonu 2 farklı noktada bulmayı başardı.

Konuyla ilgili olarak sosyal medyada açıklamalarda bulunan Dog Mental Cyprus direktörü ve eğitmeni Aysun Kahraman Öktem, arama çalışmalarıyla ilgili sosyal medyadan yapılan eleştirilere de yanıt verdi.

YATTIĞI YERİ VE SU İÇTİĞİ BİDONU BULDULAR

“Rus mahkumun arama çalışmalarına Argento ile destek vermek için polis ve Özel Harekat Birliği ekipleriyle birlikte çalıştık. Akşamdan beri tetikte bizi aramalarını bekledik, sabah güneş doğar doğmaz da işe koyulduk. Son derece organize şekilde, tabiri caizse didik didik, insanların yürümeyeceği uçurumlardan, mağaralardan Ciklos mevkiinde ilk 4 saatlik aramada omuz omuza çalıştık.  Yaralandık, düştük kalktık iz sürdük” diyen Aysun Kahraman Öktem, Argento sayesinde, kaçağın yattığı ini ve son içtiği su bidonunu 2 farklı noktada bulmayı başardık” dedi.

AYAĞINA SARDIĞI ÇAPITI KOKLATTILAR

“Arazi bildiğiniz gibi değil. Hani sosyal medyada dalga geçersiniz ya? Ben buradan o dalga geçenleri yarın aramaya gönüllü olmaları konusunda davet ederim. Biz vatandaşlık görevimizi yaptık, konusunda yetenekli az bulunan profesyonel bir köpeğimiz var diye, tehlikeye rağmen Polis Teşkilatı ve Özel Harekat ile işbirliği yaparak titizlikle çalıştık. Adamın ayağına sarılı çapıtı da referans olarak Argetoya sürekli koklatarak referansı tazeledik” diyen Öktem, “Sonra Lapta’dan ihbar geldi köpekle gelin dendi. Ekiple hemen Lapta’ya gittik ve bir o kadar daha çetrefilli arazide yine çalıştık” açıklamasında bulundu.

“ÖLÜ YA DA DİRİ YAKALANACAK”

“Siz burada espriler yapmaya devam ederken, canını dişine takan bu insanlara yaptığınız saygısızlık tahammül edilir gibi değil. Ayıptır. Biraz empati. Mantar ve ayrelli toplarlar diyenlere, bizzat operasyonda gönüllü çalışmalarını tavsiye ederim. Bakalım tüm ekip olarak döktüğümüz ter kolay mı değil mi” diyerek yapılan eleştirilere isyan eden Öktem, “Ben bu operasyonda görev yapan tüm kişileri yürekten kutluyorum. Er ya da geç ölü veya diri yakalanacağına inancım sonsuz. Özellikle de bugün bizzat ekiple çalıştıktan sonra” diyerek firari mahkumu yakalamaya çok yaklaştıklarını da vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu