EkonomiGenelKıbrısManşet

Arhun: Devlet tarafı verilen sözleri yerine getirsin

İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantısında, ‘işverene 700 TL’ye denk gelen bir destek’ sağlanacağı yönünde karar ürettiğini, fakat bu katkının işletmelere verilmediğini belirterek, “Öncellikle ‘işverene destek’ kararının uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası’nın (KTAMS) açıkladığı verilere göre, 31 Mart itibarıyla 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 13 bin 247 TL’ye yükselirken, asgari ücretle açlık sınırı arasındaki fark 1447 TL’ye çıktı…

Geçimin her geçen gün daha da zorlaştığı ve asgari ücretin zamlar karşısında eridiği bugünlerde, “Asgari Ücret Saptama Komisyonu tekrardan toplanır mı?” sorusu gündeme geldi.

“DÜŞÜNÜLENDEN BİRAZ FAZLA BİR ASGARİ ÜCRETTE MUTABIK KALMIŞTIK”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu masasında işveren temsilcisi konumunda bulunan İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Arhun, bir önceki Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısına değinerek, “Asgari ücret geçen defa oy birliğiyle belirlendi. Düşünülenden de biraz fazla bir ücrette mutabık kalmıştık” dedi.

“DEVLETTEN KATKI ALAMADIK”

Son toplantıda “işletmelere 10 çalışana ve yüzde 50’ye kadar prim desteği sağlanacağı” yönünde bir karar üretildiğini, fakat bu katkının işletmelere verilmediğini kaydeden Arhun, “Bu katkı 700 TL civarındaydı. Bunu maalesef şu ana kadar devletten alamadık” ifadelerini kullandı.

Arhun, devletin verdiği sözü yerine getirmediğine dikkat çekerek, “Burada mağdur olan işveren tarafı oldu” diye konuştu.

“DEVLET TARAFI VERİLEN SÖZLERİ YERİNE GETİRSİN”

İşverenlerin 700 TL fazladan ödeme yapmak durumunda kaldığını dile getiren Arhun, “Öncellikle ‘işverene destek’ kararının uygulanmasını talep ediyoruz. Devlet tarafı verilen sözleri yerine getirsin” açıklamasında bulundu.

Arhun, işverenler olarak çalışanlarının daha yüksek daha yüksek bir maaş almasını istediklerini, fakat devletin de üzerine düşün sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu