EkonomiGenelKıbrısManşet

Arhun: Eksik bırakılan anlaşmanın hayata geçirilmesini istiyoruz

İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’un asgari ücretin belirlenmesinde taraf olduğunu ama karar verici olmadığını ifade ederek, “İşveren tarafı olarak asgari ücretin gündemde tutulmasından hoşlanmıyoruz” dedi.

İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’un, hayat pahalılığı oranlarına göre yeni asgari ücretin brüt 14 bin 800 TL olabileceğini söylemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Metin Arhun, Hasan Taçoy’un genel manada söylemek istediğinin var olan enflasyon miktarının aynen asgari ücrete yansıtılacağı şeklinde olduğunu ifade etti.

Bakan Taçoy’un asgari ücretin belirlenmesinde taraf olduğunu ama karar verici olmadığını kaydeden Arhun, “Komisyon işçi, işveren ve bakanlıktan oluşur asıl belirleyici işçi ve işverendir” dedi.

“İŞVEREN TARAFI OLARAK ASGARİ ÜCRETİN GÜNDEMDE TUTULMASINDAN HOŞLANMIYORUZ”

Arhun, kendilerinin işveren olarak asgari ücretin gündemde tutulmasından hoşlanmadıklarına vurgu yaptı. Unutulan bir şeyler olduğuna da dikkatleri çeken Arhun, “Geçen sefer asgari ücrete devlet katkı yapacaktı” ifadelerini kullandı.

“İŞVEREN SOSYAL SİGORTASININ YÜZDE 50’YE KADAR OLAN KISMINI KARŞILAYACAĞIZ DEMELERİNE RAĞMEN KARŞILAMADILAR”

İşveren sosyal sigortasının yüzde 50’ye kadar olan kısmını devletin karşılayacağım dediğini ancak, karşılamadığını dile getiren Arhun, “Bu da orada belirlendi ama bu uygulama hayata geçirilmemiştir” şeklinde konuştu.

“EKSİK BIRAKILAN ANLAŞMANIN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

“Asgari ücretten önce bu plan hayata geçirilmelidir” diyen Arhun, her şeyden önce eksik bırakılan anlaşmanın hayata geçirilmesini istediklerinin altını çizdi.

Aksi takdirde ise asgari ücretin çok fazla tartışılacağına vurgu yapan Arhun, “İşveren devlete, hükümete güvenmiştir…” dedi.

“TAÇOY’A SAYGI DUYUYORUZ ANCAK VERİLEN SÖZ TUTULMADI… TOPLANTIYA KUŞKU İLE GİDECEĞİZ”

Arhun son olarak Bakan Taçoy’a saygı duyduklarını ancak, verdikleri sözleri yerine getirmedikleri için de yapılacak olan toplantıya kuşku ile gideceklerini kaydetti.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu