GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Arhun: İstesek daha ucuza çalışacak işçi de bulabiliriz

MİNE İÇSEL

İşveren Sendikası Temsilcisi Metin Arhun, asgari ücrete itiraz toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz toplantıda belirlenen 15 bin 750 TL’lik ücretin işveren açısından “iyi bir ücret” olduğunu dile getiren Arhun, “Hükümet kanadı ile de anlaştık, hayat pahalılığı oranında bir artış verdik” diyen Arhun, KKTC’de belirlenen asgari ücretin birçok AB ülkesinden daha yüksek olduğunu da iddia etti.

“İstesek daha ucuza işçi de bulabiliriz”
İşverenin toplam maliyete bakarak düşündüğünü söyleyen Arhun; üçüncü dünya ülkelerinden gelen işçilerin maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi. “Biz yanımızda daha düşük ücretli çalışan da bulabiliriz” diyen İşveren Sendikası Temsilcisi; devletin buna onay vermediğini belirtti.

Arhun şöyle konuştu:
“Bu asgari ücreti Kıbrıs doğumlular için değil, daha çok yabancı işgücü için dile getirmekteyiz. İstediğimiz gibi çalışan bulamıyoruz, yurtdışından getirmek zorunda kalıyoruz. Getirdiğimiz işçinin ülkesindeki asgari ücret bizim ülkemize göre çok düşük. Üçüncü dünya ülkelerinden gelen çalışanların da Biz yanımızda daha düşük ücretli çalışan bulma imkanına da sahibiz. Ama bize devlet diyor ki hayır bunu vereceksiniz. Bunu da çok tartıştık. Umarım gelecekte bunu da hallederiz. İşveren toplam maliyete bakıyor çünkü gider olarak . Eğer biz üçüncü ülkelerden gelenlerin maliyetini biraz daha düşürürsek TC ve KKTC doğumlulara daha çok ücret verebiliriz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu