KıbrısManşet

Arhun: Tek sorun yaşayan kısım işçi tarafı değil, işveren kanadının da sıkıntıları var

İşverenler Sendikası Komisyon Üyesi Metin Arhun, Havadis Web TV’de katıldığı programda Damla Dabis’in sorularını yanıtladı.

Asgari Ücret Komisyonu’nun toplantılarını ve asgari ücretin belirlenmesi sürecini yorumlayan İşverenler Sendikası Komisyon Üyesi Metin Arhun da işçi tarafının gibi devlet desteğinin önemine değindi.

Yaşanılan ekonomik kriz içerisinde devletin işveren kısmına gerekli desteği sağlamadığının altını çizen Arhun, “İşverene yatırımlarla desteğin devam etmesi gerekmektedir. Biz ilk toplantıda bunları da gündeme getireceğiz. Biz işverenin durumunu ortaya koyacağız ama devlet desteği de hem işveren için, hem de çalışan için zorunludur” ifadelerine yer vererek “Bizim desteklediğimiz asgari ücretliye yapılacak devlet katkısıdır” dedi.

“İŞÇİ SIKINTI YAŞIYOR EVET ANCAK İŞVERENİN DE SIKINTISI BÜYÜK”

Asgari ücretin bu ay içinde belirleneceğini belirten Arhun, Hükümet tarafından henüz bir rakamın masaya getirilmediğini ve masada yüzde 10’luk bir hayat pahalılığı olduğunu ifade etti. Arhun, “Daha önce dövizden kaynaklanan ve devam eden bir kriz var ve bunun üstüne yaşanılan bir de pandemi krizi varken tek sorun yaşayan kısım işçi tarafı değil, işveren kanadının da sıkıntıları var. Bazı sektörden devre dışı kaldı dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı. Ülkedeki nüfus azaldı, yabancı uyrukluların ülkelerine dönmeleri ve öğrencilerin olmaması durumda 100 bin kişiden daha fazla bir nüfus azalması yaşandı ve bununla birlikte bu ülkede işsizlik arttı” sözlerini ile işçinin sıkıntı yaşarken işverenin de yaşamış olduğunu sıkıntılara dikkat çekti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu