GenelKıbrısManşet

Arhun:”Bizi tanıyan işveren gözümüze bakıyor”

DEVRİM DEMİR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantıya katılmayan işveren tarafı 2023 yılının ilk toplantısına katıldı. Mazeret bildirerek katılmadıklarını hatırlatan İşveren tarafı son toplantıya katılmadıkları için de üzgün olduklarını dile getirdi.
Bugün de iki arkadaşlarının yurt dışında olduğunu ifade eden İşveren taraf sözcüsü Metin Arhun, “Asgari ücretin şimdi belirlenmesi veya Aralık ayında belirlenmesi arasında bir fark yok çünkü belirlenecek olan ilk 2023 yılının ilk asgari ücreti olacak. Asgari ücretli açısından da bir kayıp olmadı” dedi.

ARHUN: “RAKAMLARIN NASIL BULUNDUĞUNA DAİR BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİZ”

Masada olmadıkları son toplantıda belli rakamların konuşulduğunu ifade eden Arhun, “Biz o rakamların nasıl bulunduğuna dair bilgi sahibi değiliz. Bunların bilgisini komisyondan talep edeceğiz” dedi.
Tek asgari ücretin belirlendiğini ve bu konuda çeşitli açıklamaların yapıldığına vurgu yapan Arhun, “İşveren bu konuda hangi şartlarla karşı karşıya kalacak bunlarda bizim tarafımızdan dile getirilecek. Çarşıda bizi tanıyan arkadaşlar gözlerinin bizde olacağını söyledi. Tek asgari ücret belirlendiği için veremeyecek iş insanımızın da yanında olacağız. Bu olumsuz şartlar dolayısı ile elaman azaltma yoluna gidecek veya tamamen ümidini kesip iş yerini kapatacak. Türkiye’deki gibi çok büyük şirketler yok işletmelerimiz belli maalesef sektörel bir asgari ücret de yok savunmak durumundayız amacımız tüm kesimleri memnun etmek ”şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu