GenelKıbrısManşet

Arıklı: 10 Güne ihale netleşecek

Ekonomi Enerji Bakanı Erhan Arıklı, "Ne vatandaşı ne de kurumu zora sokmayacağız. Akaryakıt şartnamesinde birkaç değişiklik yapılacak ve derhal ihaleye çıkılacak. 10 iş günü neticelenecek" dedi.

Ekonomi Enerji Bakanı Erhan Arıklı Meclis’te yaptığı konuşmada elektriğe zam yapılması takdirinde vatandaşın zora gireceği, zam yapılmaması durumunda ise KIB-TEK’in zora gireceğini söyledi, biran önce gaz ile elektrik üretmeye geçilmesi gerektiğini vurguladı. Arıklı, “Ne vatandaşı ne de kurumu zora sokmayacağız” dedi.

Arıklı, “Akaryakıt şartnamesinde birkaç değişiklik yapılacak ve derhal ihaleye çıkılacak. 10 iş günü neticelenecek” dedi. Kabloyla elektrik getirilmesine de değinen Arıklı, bu sürecin yıllar süreceğini ve böyle bir vakitleri olmadığını aktardı.

Arıklı konuşmasına şöyle devam etti;

“Kurumun 22 milyon zararda olduğunu biliyorsunuz. Ya maliye bir imkan bulacak ya da başka bir yol. Ben maliye bakanı değilim. Kurumun oldukça savurgan bir bütçe ve harcama alışkanlığı var. 3 milyarlık bir bütçedir. KKTC bütçesinin 3’te biri kadar. Şu an da akaryakıt ihalesi çalışmaları bitiyor… Akaryakıt şartnamesinde 1-2 değişiklik yapılacak ve derhal ihaleye çıkılacak. 10 iş günü neticelenecek…”

HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın bir sorusu üzerine ise Arıklı, “Gerekli fizibilite çalışmaları Türkiye ile birlikte yapıldı, isteyen herkese sunabiliriz” dedi.

Akaryakıt ihalesinin fiyatının daha da aşağılara çekilmesi için çalıştıklarını söyleyen Erhan Arıklı, CTP Milletvekili Salahi Şahiner’in soruları üzerine şunları söyledi;

“Bu tepkiyi keşke daha önceki iptal ettiğimiz akaryakıt ihalesinde gösterseydiniz. Kurumu zarara uğrattığımızı söyleyenlerin çıkardığı fırtına nedeniyle kafalar karışıyor. Fiyatı düşüren çalışmalarla nasıl kurumu zarara soktuk anlamakta zorluk çekiyorum” şeklinde konuştu.

Şahiner ile Arıklı arasındaki tartışmada kısa süreli sesler yükseldi.

Arıklı Şahiner’e, “Ya sen anlamıyorsun ya da ben anlatamıyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu