KıbrısManşet

Arıklı: Akıncı çözüm değil çözülme istiyor

Güzelyurt Gaziler Derneğinde toplanan halka hitap eden Arıklı, Güzelyurt'un ve 40 köyün Akıncı tarafından Rum’a teklif edildiğini söyledi ve halktan topraklarına sahip çıkmalarını istedi

YDP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Erhan Arıklı Güzelyurt çarşı ve pazarını dolaşarak esnafla sohbet etti. Güzelyurt Gaziler Derneğinde toplanan halka hitap eden Arıklı, Güzelyurt’un ve 40 köyün Akıncı tarafından Rum’a teklif edildiğini söyledi ve halktan topraklarına sahip çıkmalarını istedi.

Arıklı şunları söyledi, “Bu topraklar Mücahitlerimizin ve Gazilerimizin bize emanetidir. Kimse 45 yıldır sahibi olduğunuz bu toprakları sizden alıp Rum’a peşkeş çekemez. AİHM, Rumlara diyor ki, Mülkiyet problemini Takas, İade ve Tazminatla çözeceksiniz. 45 yıldır o mülklerde oturanları mağdur etmeyeceksiniz” diyor. Peki, bizim adımıza masaya oturan Akıncı ne yapıyor? Adamlara harita veriyor. Çözüm adına Güzelyurt ve 40 köyü Rum’a vermeyi teklif ediyor. Neymiş, çözüm olacakmış. Bunun adı çözüm değil, çözülmedir. Halkı yeniden göçmen durumuna düşüren bir çözüm mümkün mü?” dedi.

LEFKE’DEKİ TOPLANTI İPTAL

Bu arada yarın Lefke’de yapılacak kahvaltı toplantısı artan bulaş sebebi ile iptal edildi. Konu ile ilgili konuşan Seçim Komite Başkanı Turan Büyükyılmaz, “Genel Başkanımızın talepleri doğrultusunda seçim kampanyamızı bir süre yavaşlatıyoruz. Yerel bulaşın bu kadar arttığı bir ortamda biz de sorumlu davranacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu