KıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Asgari ücreti artırmanın bir anlamı yok piyasası kontrol altına alamazsanız

Meclis Genel Kurulu’nda hakkındaki eleştirilere yanıt vermek için söz alan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, ülkeye öğrenci olarak gelenler ve kaçak durumda olan kişilerin ise mahkemeye çıkarılmasına gerek duyulmadan derhal yurtdışı edilmesiyle ilgili çalışma yapıldığını söyledi.

Asgari ücretin son yılların en iyi rakamına ulaştığını kaydeden Arıklı, “Asgari ücreti artırmanın bir anlamı yok piyasası kontrol altına alamazsanız” dedi.

Arıklı, bu konuda birkaç gün içinde hükümet olarak acil tedbir almaları gerektiğini de ekledi.

Sanayi arsalarıyla ilgili soruya, “Bir komite kurulacak. Bu komite ihtiyaca ve amaca göre arsaları dağıtacak. Türkiye’den gelecek sermaye ise buradaki yerli bir firmayla konsorsiyum kurmak durumunda olacak” yanıtını verdi.

Arıklı, mal varlığıyla ilgili soruları da yanıtladı

Bakan Arıklı, mal varlığığıyla ilgili yazılı açıklama yaparak, mal beyanında bulunduğunu belirtti.

Yasaya göre bir ay içinde önemli artış olması halinde bildirilmesi gerektiğini yeni öğrendiğini ifade eden Arıklı, önemli artışın kişiden kişiye değiştiğini söyledi. Bir evin alınmasının kendine göre önemli artış olmadığını ve bu nedenle bildirim yapmadığını kaydeden Arıklı, bununla ilgili özür diledi.

Vicdani ret meselesinin CTP hükümetleri döneminde de adım atılmadığını söyleyen Arıklı, kendisinin vicdani ret hakkına karşı olmadığını belirterek, bu tartışılmadan önce profesyonel askerliğe geçilmesi ve uzmanların özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Arıklı, Güney Kıbrıs’ın saldırgan tavrının devam ettiğini ve silahlandığı da söyleyerek, “Biz de gereken tedbirleri almak zorundayız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu