KıbrısManşet

Arıklı, Bakanlar Kurulu kararını geriye dönük değiştirmeye çalışıyor

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Bakanlar Kurulu‘nun Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘na (Kıb-tek) ihalesiz alınacak yakıt ile ilgili aldığı ‘Teknik şartnameye uygun yakıt alınacaktır’ ifadesi olan kararının, geriye dönük değiştirilmesini talep etti

 

Arıklı, Bakanlar Kurulu kararını geriye dönük değiştirmeye çalışıyor

Kıb-tek’e Ağustos ayında TPIC‘den alınan 3 ayrı yakıtın da analiz sonuçlarının kirli ve limit dışı çıkması ve Kıb-tek Genel Müdür Yardımcısı Kamil Direl’in bunu mahkemede itiraf etmsi, Bakan Arıklı’nın elini zora soktu.

Teknik şartnameye göre limit dışı yakıt getirdiği için TPIC’e kesilmesi gereken 237 bin $’lık ceza ile ilgili, Kıb-tek Yönetim Kurulu’na getirilen önergeyi de baskıyla geri çektiren Arıklı, kurumun kirli ve limit dışı yakıt almış duruma düşmemesi için formül üretti.

Bakanlar Kurulu toplantısında talep etti

Buna göre Bakanlar Kurulu kararında yer alan ‘Teknik şartnameye uygun yakıt alınacak’ ibaresi kaldırılıp, yerine sadece ‘Yüzde 1 kükürt oranı olan yakıt alınacak’ ibaresi getirilirse, Kıb-Tek’in limit dışı yakıt alımı aklanmış olacak.

Arıklı, bu talebini Kıb-Tek Yönetim Kurulu kararı olmaksızın bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında talep etti.

Arıklı kirli yakıtı aklamaya çalıştı, Saner reddetti

İddiaya göre Başbakan Ersan Saner de Arıklı’nın geriye dönük yapılmasını istediği bu değişikliğin, Kıb-tek Yönetim Kurulu kararı olmadan yapılmasını reddetti.

Bunun üzerine şu sıralarda toplantı halinde olan Kıb-tek Yönetim Kurulu’ndan Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere yeni karar üretilmeye çalışılıyor.

Bu hamlesiyle, yakıtın kirli ve limit üstü olduğunu kabul etmiş olan Bakan Arıklı, kararı tadil ettirerek,  bu konuda açılan davalarda elini güçlendirmeyi hedefliyor.

KAYNAK: ÖZGÜR GAZETE

Özgür Gazete/Özel Haber

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu