KıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Bu meclisten icraat hükümeti çıkmaz

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, UBP’nin HP ile dünden beri hükümet görüşmeleri gerçekleştirdiğini belirterek, “HP’nin vereceği cevaptan sonra bizimle görüşme yapacaklardı. Bekliyoruz” dedi

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, UBP’nin HP ile dünden beri hükümet görüşmeleri gerçekleştirdiğini belirterek, “HP’nin vereceği cevaptan sonra bizimle görüşme yapacaklardı. Bekliyoruz” dedi.

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı katıldığı bir TV programında, hükümet gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

UBP’nin HP ile dünden beri hükümet görüşmelerini sürdürdüğünü kaydeden Arıklı, “UBP, HP’ye 18.00’e kadar süre vermişti. HP, bir cevap verecek. O cevaptan sonra bizimle bir görüşme yapacaklardı. Herhangi bir temas olacak mı diye bekliyoruz” dedi.

UBP yetkililerin YDP ziyaretinde önceliklerinin geniş tabanlı bir hükümet olduğunun kendilerine iletildiğini ifade eden Arıklı, “UBP yetkilileriyle yaptığımız görüşmede UBP-HP-DP-YDP’nin içinde olacağı bir hükümet modelini denemeye çalışacaklarını ve olmazsa başka alternatifleri denemeye çalışacaklarını söylemişlerdi. Biz de ‘HP ile konuşun. Anlaşabilirseniz ne ala’ dedik” ifadelerini kullandı.

Memleketin kaostan çıkabilmesi için geniş tabanlı bir hükümete ihtiyaç olduğunu kaydeden Arıklı, bu meclisten icraatcı bir hükümetin çıkmayacağını kaydetti.

Şartları fazla zorlamadan erken seçime gidilmesi gerektiğini kaydeden Arıklı, “İçeriden veya dışarıdan seçim hükümetine destek vereceğimizi defalarca söyledik” diye konuştu.

Arıklı, azınlık hükümeti kurulacaksa bu işi at pazarlığına çevirmemek gerektiğini kaydetti. Arıklı, Ersan Saner‘in hükümeti kuramayacağını düşünüyorsa, gecikmeden görevi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘a iade etmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Kıbrıs Postası – Burcu Ece Yılmaz

Diğer Haberler

Başa dön tuşu