EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Bu ülkede doğmadım ama burada öleceğim

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, “Bu ülkede doğmadım ama burada öleceğim. Annemi, babamı burada toprağa verdim. Çocuklarım torunlarım burada doğdu. Ben bu topraklara aitim, keşke Bertan Zaroğlu’da bunu söyleyebilseydi, umarım yakında çocuklarını da getirir ve aidiyet duygusunu topluma gösterir” ifadelerini kullandı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, “Bu ülkede doğmadım ama burada öleceğim. Annemi, babamı burada toprağa verdim. Çocuklarım torunlarım burada doğdu. Ben bu topraklara aitim, keşke Bertan Zaroğlu’da bunu söyleyebilseydi, umarım yakında çocuklarını da getirir ve aidiyet duygusunu topluma gösterir” ifadelerini kullandı.

“Eğer kurultayda üyelerim ‘sen beceremedin sana güvenoyu vermiyoruz’ derlerse benim politikayı orada noktalamam lazım. Tüm genel başkanlar böyle yapmalıdır bence” şeklinde konuşan Bakan Arıklı,  “3 günde toplanan 3 bin 800 oyla aday oldum. Zaroğlu’da 400 küsur oy ile… Benim aldığım oy oranı yüzde 65 seçmen sayısı demek. Dolayısıyla benim kaybetme endişem yok. Vaktim olmadığı için üyelere ulaşamıyorum. Ama bol param olsa ve boş vaktim olsa bende 5’er kere insanları arayıp, köy köy dolaşırdım” dedi.

YDP Genel Sekreteri be Genel Başkan adayı Bertan Zaroğlu’nun eleştirilerine yanıt veren Arıklı, “Yorulduğumu iddia ederek, iş adamlarıyla kavga ettiğimi söylüyor. Ben o işadamlarıyla kavga edip bu düzeni değiştirmek için buradayım ne yorulmasından bahsediyorsun” sözleriyle tepki koydu.

UBP’den yüzlerce emanet üye getirildiğini açıklayan Arıklı, “Emanet oylar geri dönecek. Seçimden sonra bu kişilerin yuvalarına döneceğini düşünüyorum. YSK listesi tabloyu ortaya koyuyor, kim nereden ne zaman geldi görünüyor” mesajı verdi.

Arıklı, “Bana ‘sen’cilik yapıyor diyorlar. Eğer her şeyde ‘Ben’ vurgusu yapsaydım yani diktatör olsaydım en küçük bir hatanızda hepinizi kapıya koyardım ama bu anlayışta birisi değilim” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu