GenelKıbrısManşet

Arıklı: Ciddi bir vefasızlıkla karşı karşıyayım

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) kurultayı hakkında GIYNIK Web TV'de önemli açıklamalarda bulundu

 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) kurultayı hakkında GIYNIK Web TV’de önemli açıklamalarda bulundu, “Bir genel başkan kurduğu ve genel başkanlığını yaptığı bir partide kurultayda üyelerinden güven oyu alamıyorsa o başkan politikayı bırakmalıdır, istifadan bahsetmiyorum dedim. Ama istifa ile politika bırakma arasındaki farkı anlamadıkları için komik açıklamalar yapıyorlar. Benden öğrenecek çok şeyleri var…” dedi.

“3 BİN 800 İMZAYLA KAYBETME ŞANSIM YOK”
Arıklı, “Kırıcı söylemlerinden dolayı oldukça tepki alan Bertan Zaroğlu yarıştan çekilmiyor. Ama yarın üyelerimiz gerekli cevabı verecektir. Pazartesi’nden itibaren YDP’nin şahlanacak dönemini göreceğiz. Buruk ve kırgınım. Ciddi bir vefasızlıkla karşı karşıyayım” ifadelerini kullandı.
‘Kaybederseniz yol haritanız nasıl olacak?’ sorusunu yanıtlayan Bakan Arıklı, “Benim 3 bin 800 imzayla kaybetme şansım yok. Kaybedersem komik olur. Diğer rakibimin de 400 oyla müracaat ettiğini düşünürsek yüzde 75 oyun altında kazanırsam üzülürüm. İlkesel bir duruş sergiledim bunu bana karşı kullanıyorlar. Ben 1988 den beri politika içindeyim ve bazı ilkeler gerçekleştirdim. Bir genel başkan kurultayda üyelerinden güven oyu alamıyorsa o başkan politikayı bırakmalıdır dedim, istifadan bahsetmiyorum. Ama istifa ile politika bırakma arasındaki farkı anlamadıkları için komik açıklamalar yapıyorlar…” şeklinde konuştu.

“FİGÜRLER DEĞİŞİK OYUN AYNI”
“Ortalık karıştırma girişimleri geçmişte 1992 yılında olduğu gibi tekrarlanıyor” şeklinde konuşan Bakan Arıklı, “Figürler değişik oyun aynı. Genel Başkan bir partinin babasıdır ve baba şefkatiyle kucaklar. 11 Nisan’dan sonra ben yine genel başkan olacağım ve yine herkesi kucaklayacağım” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu