KıbrısManşetSiyasetToplum

Arıklı: Dağdan gelip bağdakini kovanlar yerine Zaroğlu’na el uzatacağım!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı katıldığı programda YDP içerisinde yaşanan sıkıntılardan ve Olağan Kurultay’ı hakkında açıklamalarda bulundu.

YDP Genel Başkanı Arıklı, Cumartesi günü YDP mevcut Genel Sekreteri ve Genel Başkan Adayı Talip Atalay ile birlikte gerçekleştirdikleri basın toplantısı hakkında açıklamalarda bulunarak, gördüğü manzaranın hoş olmadığını “dağdan gelip bağdakini kovanların” YDP’yi kurtarma girişimlerinde bulunduğunu açıkladı.

“ATALAY BENİ SUÇLARKEN PARTİDE BİLE DEĞİLDİ”
Arıklı, Genel Başkan Adayı Atalay ile ilgili yaptığı konuşmasında, yerel seçimlerde kendisini yalancılıkla suçlayan Atalay’ın o dönemde partide bile olmadığını belirtti.

Talip Atalay’ın İlk toplantısını Mağusa’da bir pastanede düzenlediğini dile getiren Arıklı, partiyi içselleştirebilmesi için zaman geçmesi gerektiğini söyledi.

Atalay tarafından getirilen kişiler arasında DP, UBP ve HP üyelerinin bulunduğunu, söyleyen arıklı kendisine kırgın YDP’liler olduğunu dile getirdi.

“BERTAN ZAROĞLU’NA EL UZATACAĞIM”
“Dün gelip bugün “bu partiyi biz kurtaracağız” havalarına girip partiyi bir kez daha bölmeye çalışırsanız yazık edersiniz” diyen Arıklı, Cumartesi günkü toplantının ardından Bertan Zaroğluna el uzatmaya karar verdiğini açıkladı.

Arıklı açıklamalarında YDP’de çok sağlıksız bir görüntü oluştuğunu partinin ciddi saldırılarla karşı karşıya olduğunu belirterek “Parti içinde ayrımcılık yapmıyorum fakat YDP’ye oy vermemiş daha kişiler parti içerisindeyken benimle birlikte YDP’yi kuran, yaşaması kökleşmesi için uğraşan kişilere saygı istiyorum” dedi.

“BALTALARINI TOPRAĞA GÖM, YDP’YE SAHİP ÇIK”
YDP Genel Başkanı Arıklı’nın açıklamaları şu şekilde:

Ben artık Tüzük gereği tekrardan aday olamam, dağdan gelip bağdakini kovanlar yerine,
Yeni evlat sahibi olmuş Zaroğlu’na hayırlı olsuna giderek, bir kahvesini içerek “Baltalarını toprağa göm, kurduğun bu partiye ve içindekilere sahip çık” diyebilirim.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu