KıbrısManşetToplum

Arıklı: Doğrudan uçuş konusunda Rusya tam karar vermedi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, direkt uçuş konusunda Rusya ve başka bir ülke ile yazıştıklarını belirterek, “Rusya tam karar vermedi. İlgili firmaya sarı ışık yaktı ama yeşil değil… Ancak, doğrudan uçuş konusunda hiçbir engelimiz yoktur." dedi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Genç TV ekranlarında yayınlanan ve Mustafa Alkan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Er Meydanı’ adlı programa katıldı.

Bakan Arıklı, yeni hava yolu şirketinin kurulmasına yönelik başka şirketler ile görüştüklerini söyleyerek, “El attığım bir şeyi sonuna kadar götürmeden bırakmam, pes etmem” dedi.

Mavi Gök Havacılık şirketinin ‘biz şimdilik bu defteri kapattık’ dediğini hatırlatan Arıklı, sürece işaret etti.

“DOĞRUDAN UÇUŞ KONUSUNDA HİÇBİR ENGELİMİZ YOKTUR”

Arıklı, direkt uçuş konusunda Rusya ve başka bir ülke ile yazıştıklarını belirterek, “Rusya tam karar vermedi. İlgili firmaya sarı ışık yaktı ama yeşil değil… Ancak, doğrudan uçuş konusunda hiçbir engelimiz yoktur” ifadelerini kullandı.

“ERCAN’IN YENİ BİNASI HAZIR”

Ercan Havalimanının yeni binasının fiziki olarak bittiği ancak teknik cihazlara ihtiyaç olduğunu dile getiren Arıklı, “Her şey hazır, teknik cihazlara ihtiyacımız var” dedi.

Arıklı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Kasım’da farklı bir yere ziyareti olması nedeniyle açılışa katılmayacağını da aktardı.

“EĞİTİM İÇİN GELİP GİDECEKLER”

Mücahitler Sitesi hakkındaki haberleri de değerlendiren Arıklı, “Polisler, Türkiye’den eğitim amaçlı ülkemize gelebiliyorlar. Burada kalmayacaklar eğitim için gelip gidecekler…” ifadelerini kullandı.

Arıklı, iddialara işaret ederek, “Bizim böyle bir ihtiyacımız mı var?” diye sordu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu