KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Arıklı, ekibini belirledi

UBP-DP-YDP hükümetinin kurulmasının ardından Başbakan Yardımcılığı-Ekonomi ve Enerji Bakanlığı görevine gelen Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, Bakanlık Müdürü olarak Mete Topçu'yu, Spor Dairesi Müdürü olarak Fuatk Tek'i, Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı olarak ise Turan Büyükyılmaz'ı görevlendiriyor

GIYNIK ÖZEL

UBP-DP-YDP hükümetinin kurulmasının ardından Başbakan Yardımcılığı-Ekonomi ve Enerji Bakanlığı görevine gelen Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, ekibini de belirlemeye başladı. Arıklı, hükümette tek bakanlık almış olsa da, Başbakan Yardımcılığı gibi önemli bir makamı almakla kalmayıp, ayrıca Bakanlığı altında çok önemli kurum ve daireleri de topladı. GIYNIK, Arıklı’nın ekibinden önemli isimleri öğrendi.

Arıklı, Bakanlık Müdürü olarak Mete Topçu’yu, Spor Dairesi Müdürü olarak Fuatk Tek’i, Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı olarak Turan Büyükyılmaz’ı, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkan olarak ise Ahmet Yönlüer’i görevlendiriyor.

SPOR DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ YERİNE BAKANLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Bakanlık Müdürlüğü görevine, ismi Spor Dairesi Müdürlüğü için geçen 2018 yılında YDP’den milletvekili adayı olan öğretmen Mete Topçu’nun getirileceği öğrenildi.

ÜLKE SPORU TEK’E EMANET

Geçtiğimiz dönemlerde Başbakanlık bünyesinde bulunan ve UBP-DP-YDP hükümeti dönemine Başbakan Yardımcılığı Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bünyesine geçen Spor Dairesi’ne ise yine 2018 yılında YDP’den milletvekili adayı olan öğretmen Fuat Tek’in getirileceği öğrenildi.

KIB-TEK’İN BAŞINA BÜYÜKYILMAZ

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bünyesindeki ve ülkemizin en önemli kurumlarından olan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine YDP Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz’ın getirileceği de öğrenildi.

VAKIFLAR İDARESİ’NİN BAŞINA YÖNLÜER

GIYNIK ekibinin edindiği son dakika bilgisine göre, yine geçtiğimiz dönemlerde Başbakanlık bünyesinde bulunan ve UBP-DP-YDP hükümeti dönemine Başbakan Yardımcılığı Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bünyesine geçen Vakıflar İdaresi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise YDP Genel Başkan Yardımcısı Din İşleri eski Başkanı Ahmet Yönlüer’in getirileceği öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu