KıbrısManşet

Arıklı ‘güven tazeleyecek’

“İki yıl önce kurultayımızı yaptığımız zaman üye sayımız 650’ydi bugün 7 bin 500 üyemiz var” diyen YDP Genel Başkanı Arıklı 650 kişinin seçtiği bir genel başkan değil de 7 bin 500 kişilik iradeyi temsil eden genel başkan olmak istiyorum” dedi

ŞU ANDA RAKİP YOK… “Demokratik bir ortam olduğu için parti başkanlığında bana karşı rakip aday çıkabilir. Bunda bir sıkıntı yok. Bir rakip çıkar da kazanırsa, ben de elini havaya kaldırıp tebrik ederim. diyen Arıklı, şu anda kendisine karşı bir rakip aday olmadığını, olması halindeyse demokratik bir seçim olacağını belirtti.

DEVLET YÖNETİMİNE ODAKLANMALARI GEREKİYOR… Arıklı, Ülkede hem ekonomik hem de sağlık anlamında ciddi bir kriz ve salgın riski bulunduğu bir dönemde devlet yönetimine odaklanması gereken hükümet ortağı ve hükümetin başı olan UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Cumhurbaşkanı adayı olmasının hiç sağlıklı bir durum olmadığını savundu.

GIYNIK ÖZEL

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, parti tüzüğünün kendisine verdiği yetkiyi kullanarak olağanüstü kurultaya gitme kararı aldığını ifade etti. YDP’nin son kurultayını 2 yıl önce olağan kurultayını 31 Mart 2018’de yaptığını belirten Arıklı, “Kurultayımızı 2 yılda bir yaptığımız için normalde süre 31 Mart’ta doldu. Bu nedenle şu anda uzatmaları oynuyoruz. Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanlığı seçimi, arkasına genel seçim, hükümet kurulması vesaire derken kurultay konusu arada kaynayıp gidebilirdi. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde kurultayımızı gerçekleştirmeyi uygun gördüm” dedi.

“12 MİSLİ BÜYÜYEN BİR PARTİYİZ”

“İki yıl önce kurultayımızı yaptığımız zaman üye sayımız 650’ydi bugün 7 bin 500 üyemiz var” diyen YDP Genel Başkanı Arıklı, “12 misli büyümüş bir siyasi partiyiz. Bu nedenle ben bir genel başkan olarak, güven tazelemek istiyorum. 650 kişinin seçtiği bir genel başkan değil de 7 bin 500 kişilik iradeyi temsil eden genel başkan olmak istiyorum. Bu nedenle kurultaya gitmek istedim. Parti içerisinde bir tartışma yok. Sadece bazı arkadaşlar ilçe kongrelerini önce yapmayı önerdi fakat öncelikli olarak olağanüstü kurultayı yapıp aradan çıkarmanın doğru olacağını düşündüm” şeklinde konuştu.

“KURULTAYDA RAKİP ÇIKMASI GAYET DOĞAL”

“Demokratik bir ortam olduğu için parti başkanlığında bana karşı rakip aday çıkabilir. Bunda bir sıkıntı yok. Bir rakip çıkar da kazanırsa, ben de elini havaya kaldırıp tebrik ederim. Ben de akademisyenlik hayatıma geri dönerim. Benim açımdan bir sıkıntı yok. Ailem de zaten pek fazla bu kadar yoğun tempoda olmama istekli değil” diyen Arıklı, şu anda kendisine karşı bir rakip aday olmadığını, olması halindeyse demokratik bir seçim olacağını sözlerine ekledi.

CUMHURBAŞKANI AYDAYLIĞI KARARLILIKLA SÜRÜYOR

Çatı aday arayışları olduğunu fakat diğer partilerden böyle bir yaklaşım bulunmadığını söyleyen Erhan Arıklı, mevcut adayların adaylık çalışmalarını sürdürdüğünü de belirtti. “Çatı aday konusu bir kenarda YDP’nin fikri olarak duruyor” diyen Arıklı, biz de biran önce kurultayımızı yaparak seçim çalışmalarına odaklanmak istiyoruz” diyerek, kararlı bir şekilde cumhurbaşkanlığı adaylığını sürdürdüğünü vurguladı.

“HER ADIMI SEÇİMİ DÜŞÜNEREK ATIYORLAR YA DA ATMIYORLAR”

Ülkede hem ekonomik hem de sağlık anlamında ciddi bir kriz ve salgın riski bulunduğu bir dönemde devlet yönetimine odaklanması gereken hükümet ortağı ve hükümetin başı olan UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Cumhurbaşkanı adayı olmasının hiç sağlıklı bir durum olmadığını savunan Arıklı, “Attıkları her adımı Cumhurbaşkanlığı seçimini düşünerek atıyorlar. Atılması gereken adımları atmayıp, bu süreci yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini düşündükleri için bu kriz ortamında dahi, memur maaşlarına kesinti yapmayı durdurdular. Maaşlara yapılan kesintiyi geri ödediler ve şimdi de ek mesailer ile yeni zam oranları konuşuluyor. Diğer yandan da özel sektörde çalışıp bin 500 TL’lik maaş desteğini alamayan, evine ekmek götüremeyen, işsiz kalan insanlar ve çeklerini ödeyemeyip çek yasağına giren insanlar var. Hükümetin derdi bunlar değil çünkü memurlar geniş bir kesim ve örgütlü bir kesim. Ne memurları ne de sendikaları karşılarına almak istemiyorlar” diyerek, bu dönemde Tatar ile Özersay’ın Cumhurbaşkanı adayı olmasının tam bir talihsiz olduğunu dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu