EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Güvercinlik’teki sanayi bölgesi projesiyle 7-8 bin gencimiz iş bulacak

"Güvercinlik’teki sanayi bölgesi projesiyle 7-8 bin gencimiz iş bulacak" diyen Bakan Arıklı, "YDP böyle projelerin peşindedir, bugüne kadar olduğu gibi böyle gelmiş böyle gitsin anlayışında değiliz” dedi


“Akaryakıt taşıma ihalesi Bugün nihayet neticelendi. İhaleye sunulan teklifler; 32.40$ ile 14$ arasında” açıklamasında bulunan Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, “Rüşvet, adam kayırmacılık ve suiistimalin ülke problemi olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu;

“ Vurguna karşı kararlılıkla işin üzerine giden yalnızca benim. Geçmişte de araştırmalar yapıldı ama bir sonuç alınamadı. Sürekli belge soruyorlar ama Sayıştay raporları ortadadır isteyen ulaşabilir.  24 Bin ton acil ihtiyaç olan akaryakıt kapsamında 38 dolarlık ihaleyi iptal edip 34 dolara indirdim. Böylelikle kurumu 105 bin dolar kara geçirdim. Bunları neden konuşmuyorlar, çeşitli suçlamalarla algı operasyonu yapıyorlar.”

Bu kişilerin bir de ara emri çıkarıp ülkeyi karanlığa gömmeye çalıştıklarını söyleyen Arıklı, böyle bir karar çıkacağına ihtimal dahi vermediğini söyledi.

Tüm dosyaların ve şikâyetlerin polise ulaştığını ancak savcıya ulaşmadığını vurgulayan Bakan Arıklı, “Ben polisin yapacağını yapamam ki, sadece polise teslim edebiliyorum, dosyalar savcılığa ulaşamıyor arada bir bariyer var. Bu yüzden, üstü kapatılmasın diye bu konuları sürekli gündeme sürekli getiriyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan, daha önce imzalanmış Kıyı Ticaret Anlaşması’nı serbest ticaret anlaşmasına çevirmek için önümüzdeki hafta Türkiye’ye gideceğini kaydeden Arıklı,  “Güvercinlik’teki sanayi bölgesi projesiyle 7-8 bin gencimiz iş bulacak. YDP böyle projelerin peşindedir, bugüne kadar olduğu gibi böyle gelmiş böyle gitsin anlayışında değiliz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu