KıbrısManşetSiyaset

Arıklı hem muhalefete hem Başbakan’a çattı!

Hükümet adına kürsüde muhalefetin sorularını yanıtlayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman arasında tansiyon yükseldi

Başbakan Ünal Üstel’in Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği ile uzlaşıya vararak yasada yapılmak istenen değişikliğe gerek olmadığı yönünde karara varmasının ardından, söz konusu değişiklik talebiyle ilgili tartışma nedeniyle Cumhuriyet Meclisi’nde gerilim tırmandı.

ARIKLI: VİZEYİ NEREDEN ÇIKARDINIZ

Hükümet adına kürsüde muhalefetin sorularını yanıtlayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman arasında tansiyon yükseldi. Başbakan Ünal Üstel’in aksine uluslararası anlaşma ile hayata geçen projelerin vizeden muaf tutulması gerektiğini savunan Bakan Arıklı, İnşaat Planlama Dairesi’nin bu kontrolleri yapabileceğini ifade etti ve “Vizeyi nereden çıkardınız” diye sordu. Projelenmemiş bir vizenin güvenliğinin ve uygunluğunun nasıl denetleneceğini soran CTP Genel Başkanı Erhürman, “Var olan denetimi kaldırıp yerine siyasi irade koyacağınızı söylüyorsunuz. Bu nasıl bir mantalitedir” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

ERHÜRMAN: SAAT 11.30’DA MI AKLINIZ BAŞINIZA GELDİ
ARIKLI: BU BENİM KONUM KİMSEYİ KARIŞTIRMAM

“Madem yapmak istediğiniz değişiklik uygundu o zaman dün akşam saat 11.30’da niye bu değişiklikten vazgeçtiniz” diye soran Erhürman’a “Benim böyle bir şeyden haberim yok” yanıtını veren Arıklı’nın bu sözü bardağı taşırdı. Erhürman, “Hükümetin yaptığı açıklamalardan haberiniz yoksa çıkıp orada hükümet adına ne konuşuyorsunuz. Geçin yerinize oturun” sözlerinin üzerine Arıklı, “Bu konu Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın yetkisindedir, kimseyi karıştırmam” diyerek kürsüden indi.

ERHÜRMAN: YALAN YALAN ÜSTÜNE

Daha sonra Bakan Arıklı’nın sadece bu açıklamayı basından okudum demesi üzerine bu kez de Erhürman, “Yalan yalan üstüne. Bu kadar yalan söylenmez” diyerek genel kurul salonunu terk etti. Bir müddet daha muhalefet sıraları ile iktidar sıraları arasında tartışmalar yükseldi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu