KıbrısManşet

Arıklı: Hem topraklarınızı Rum’a verecekler, hem de sizden oy isteyecekler

YDP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Aday Erhan Arıklı, dün akşam Dipkarpaz ve Sipahi köylerini ziyaret ederek seçim kampanyasını sürdürdü

YDP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Aday Erhan Arıklı, dün akşam Dipkarpaz ve Sipahi köylerini ziyaret ederek seçim kampanyasını sürdürdü.

Dipkarpaz’da konuşan Erhan Arıklı Karpaz halkının iki türlü saldırı ile karşı karşıya kaldığını söyleyerek; “Akıncı verdiği haritada Dipkarpaz ve diğer 3 köyü Rum’a vermeyi taahhüt ederken, 2008 de CTP çıkardığı bir gizli kararname ile Dipkarpaz’da yaşayan Rumların varislerine yeni haklar verdi. Bu haklar yüzünden bugün Dipkarpaz’da 100’ün üzerinde hane evlerinden atılmakla karşı karşıya. CTP’nin çıkardığı o kararnameyi mevcut hükümet de iptal etmedi ve bu Rumlaştırma politikasına onay vermiş oldu. Bunların hepsinin zihniyeti bir. Sizin 45 yıldır içinde yaşadığınız evleri, ekip biçtiğiniz tarlaları elinizden alıp Rum’a verenlere destek verecek misiniz?” diye sordu.

Arıklı Sipahi’de yaptığı konuşmada ise yıllardan beri süren belirsizlik yüzünden halkın elindeki altın değerindeki arazi ve arsaları sudan ucuz fiyata arsa spekülatörlere kaptırdığını söyleyerek; “Yıllardır süren müzakereler yüzünden halk yarın endişesi yaşıyor. Her an topraklarının evlerinin ellerinden alınacağı endişesi ile ellerindeki malları spekülatörlere kaptırdı. Artık bu endişenin bitmesi lazım. Bölge insanının yarın endişesinden kurtulması gerekiyor. Bunu yapacak olan da biziz. Biz federasyon görüşmelerini bitireceğiz” dedi.

Sipahide konuşan Genel Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz bölge insanının kaderine terk edildiğini söyleyerek; “Bu kaderi değiştirmek sizin elinizde. Sürekli aynı partileri destekliyor ve sizin kaderinizi yazan ve sizi kimsesizliğe mahkum eden kişileri tekrar tekrar seçiyorsunuz. Kaderinize sahip çıkın” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu