EkonomiGenelKıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Hükümet 2027’ye kadar gider diyemiyorum

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, bir programa katılarak soruları yanıtladı.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın YDP kurultayıyla ilgili iddialarına değinen Arıklı, Özersay’ın hafiyelikten hukukçuluğa kadar her işi yaptığını kaydetti.

Arıklı, DAÜ’de görevli Kudret Özersay’ın haftada kaç gün derse girdiğini merak ettiğini, ucuz kahramanlıkla milletvekilliğinden istifa ettiğini söyledi.

“TALİP ATALAY, EV ZİYARETLERİYLE BİR CEMAAT YAPILANMASIYLA ALTIMIZI OYDU”

Kurultaydaki rakibi YDP Milletvekili, Genel Sekreter Talip Atalay’ın partideki görevini yapmadığının altını çizen Arıklı, “Tabanla benim aramın açılmasına neden oldu. Talip Atalay, ev ziyaretleriyle bir cemaat yapılanmasıyla altımızı oydu” dedi.

İşe aldığı kişinin kendisine karşı “adalet” ve “şeffaflık” dediğini kendisine küsenlerin de “adalet” ve “şeffaflık” ifadesini kullandığını kaydeden Arıklı, “Öğrendik ki Talip Hoca’nın doçentlik tezi çatışma kültürü…” ifadelerini kullandı.

Kurultayda rahat olduğunu belirten Arıklı, yüzde 65-70 bandında olduğunu vurguladı.

CMIRS ANKETİ… “YÜZDE 7 OY ALDIK, 1 AY SONRA YİNE YÜZDE 1 ÇIKTIK”

CMIRS’ın yayınladığı ankete de değinen Arıklı, CMIRS’ın AB fonlarıyla desteklendiğini ve 3 ayda 1 anketler yaptığını söyledi.

“500 kişilik kitlesi var. Sabit telefonla uğraşıyor, elde ettiği neticeleri kamuoyuna yayınlıyor” diyen Arıklı, 2016 tarihinden itibaren yaptıkları bütün anketlerde YDP’nin hep yüzde 1 gösterildiğini belirten Arıklı, “Yüzde 7 oy aldık, 1 ay sonra yine yüzde 1 çıktık” dedi.

CMIRS’in anketini hiç ciddiye almadığını belirten Arıklı, anketin neticesine bile bakmadığını kaydetti.

ET KONUSU… “DAR GELİRLİ VATANDAŞI DÜŞÜNMEK VE UCUZ ET SAĞLAMAK ZORUNDAYIM”

Et konusuyla ilgili de ifadeler kullanan Arıklı, yapılan çalışmada canlı hayvanın 250 TL’ye alınması durumunda kasabın da kilosunu en fazla 550 TL’ye satması gerektiğini belirtti.

Türkiye’deki et ve balık kurumları gibi kurum açılması formülü ve et ithalatı formülünün de masada olduğunu kaydeden Arıklı, Hollanda’daki et fiyatlarına baktıklarını ifade eden Arıklı, 9-11 Euro olduğunu söyledi.

5 bin hayvancı, 250-300 bin de tüketicinin olduğunu anlatan Arıklı, “Dar gelirli vatandaşı düşünmek ve ucuz et sağlamak zorundayım” dedi.

Şu an ete narh uygulamasının denendiğini belirten Arıklı, ithal etle vatandaşın ucuz et yiyebileceğini ifade etti.

Kasaplara da seslenen Arıklı, ithal eti, yerli et olarak satamayacaklarını söyledi.

Hükümetin durumunu da değerlendiren Arıklı, “Hükümet, 2027’ye kadar gider diyemiyorum” dedi. Arıklı, DP’deki durumlar ve YDP’deki karışıklık belli. UBP kurultayı yaklaşıyor orada da ciddi sorunlar var. Bana göre Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce erken seçim olma ihtimali yüzde 51” dedi.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu