KıbrısManşetToplum

Arıklı: “Kamuoyunda ‘mehter takımı hükümeti’ olarak lanse edilmeye başlandık”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Kamuoyunda, haklı olarak ‘mehter takımı hükümeti’ olarak lanse edilmeye başlandık. Bir karar alıyoruz, bir yasa tasarısını Meclis Genel Kurulu’na gönderiyoruz, tepkiler üzerine geri çekiyoruz. Bu doğru bir yaklaşım değil..." açıklamasını yaptı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Genç TV ekranlarında yayınlanan ve Mustafa Alkan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Er Meydanı’ adlı programa katıldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Kamuoyunda, haklı olarak ‘mehter takımı hükümeti’ olarak lanse edilmeye başlandık. Bir karar alıyoruz, bir yasa tasarısını Meclis Genel Kurulu’na gönderiyoruz, tepkiler üzerine geri çekiyoruz. Bu doğru bir yaklaşım değil. Bundan vazgeçmemiz lazım” dedi.

“1 AYLIK KESİNTİ İLE SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRME İMKANIMIZ YOK”

‘Doğal Afet ve Ülkedeki Ekonomik Kayıpları Gidermek Amacıyla Bazı Mükellefiyetlere İlişkin Gelir Kesintilerinin ve Vergilerin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname’ye dikkat çeken Arıklı, ana muhalefet lideri Tufan Erhürman ile sendikaların 1-2 aylık kesintiye “tamam” dediğini aktardı.

Arıklı, hükümetin görüşleri dinlemeyip 1 yıllık maaş kesintisine ilişkin karar almasına işaret ederek, “Hesapladık, 1 aylık kesintinin fona getirisi 45 milyon TL civarı… 1-2 aylık kesinti ile sorumluluklarımızı yerine getirme imkanımız yok. Bütçede de böyle bir kaynak yok” dedi.

Muhalefet ile Meclis’te oluşturulan özel komitelere dikkat çeken Arıklı, kaynak arayışının devam ettiğinin altını çizdi.

“ATİLLA BAŞKANIN İTİRAFI TOKAT GİBİ YÜZÜME ÇARPTI…”

Arıklı, Türkiye’de meydana gelen ve ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

“Acı bir gerçeği söylemek durumundayım; Atilla Başkanın bana bir itirafı oldu, tokat gibi yüzüme çarptı…” diyen Arıklı, sivil savunmanın olası bir doğal afette mevcut altyapısı ile sadece bir binaya müdahale edebileceğini kaydetti.

Arıklı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile itfaiye ekiplerinin insan gücü ve ekipman olarak güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“ÖNYARGILI İNSANLARI ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM”

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım ile tepkilerin odağı olan Erhan Arıklı, “Önyargılı insanları anlamakta güçlük çekiyorum” ifadelerini kullandı.

Arıklı, “Karikatür, illa güldüren anlamına gelmiyor ki… Karikatür bir olayı çizgilerle anlatmak ve insanları düşündürmek anlamına da gelir. Meleklerimize hakaret etmişim gibi lanse ettiler, gerçekten çok üzüldüm” diye konuştu.

“Bana karşı ciddi bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum” diyen Arıklı, paylaşımını tartışma olmasın diye kaldırdığını da belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu