GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Arıklı, Maliye’nin kancasına takıldı

Kudret Özersay, Erhan Arıklı'nın ve kendisine ait şirketlerin ne kadar vergi verdiğinin araştırılması için yaptığı başvuruya Maliye Bakanlığından yanıt geldiğini açıkladı

Kudret Özersay, Erhan Arıklı’nın ve kendisine ait şirketlerin ne kadar vergi verdiğinin araştırılması için yaptığı başvuruya Maliye Bakanlığından yanıt geldiğini açıkladı.

“MALİYE BAKANLIĞI İLK ADIMI ATTI”
 Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı‘nın servet artışının kaynağı olarak gösterdiği, ‘3 milyon dolar ciro’ ve ‘10 milyon sterlin değerden’ bahsettiği şirketlerin ya da kendisinin devlete vergi verip vermediğiyle ilgili sordukları yazılı sorular sonrası Maliye Bakanlığı‘nın harekete geçtiğini duyurdu. Özersay, “Bugün Maliye Bakanlığı’ndan bir yazı aldık. Maliye Bakanlığı, kendisine bağlı Vergi Dairesi’ne bazı şirketlerle ilgili ne kadar vergi verdiklerine dair sorularımızın cevaplarını, talep ettiğimiz bilgileri hazırlaması yönünde talimat verdi. Yani ilk adım atıldı” dedi.

“SÖZ VERDİĞİMİZ ÜZERE KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Bakanlığın, atmış olduğu bu adımla ilgili olarak kendilerini de bir yazı ile bilgilendirdiği için teşekkür eden Özersay, dün “Bilgi Edinme Hakkı Yasası” uyarınca Maliye Bakanlığı’na yapmış oldukları başvurunun ilerlediğini kaydetti. Özersay, “Yasaya göre 15 gün içerisinde bu bilgilerin yasaların çizdiği çerçevede verilmesi gerekiyor. Söz verdiğimiz üzere konuyu yakından takip ediyoruz ve kamuoyunu bilgilendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

TÖRE’DEN “BENİM SORUMLULUĞUM YOK” ÇIKIŞI
 Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise, Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay‘ın gündeme getirdiği, Başsavcılığa suç ihbarında bulunduğu, Maliye Bakanlığı’na başvuru yaptığı ve Meclis Başkanlığı‘na “sorumluluk al” dediği siyasilerin mal varlıklarındaki değişikliklerle ilgili “Benim sorumluluğum yok” diyerek kenara çekildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu