KıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Maraş’a Lordos’u da çağırın

Belli bir kesim sanki bu tür gelişmeler ve müdahaleler olmamış gibi UBP’yi koruma adı altında başka yerlere saldırıyorlar. 2006 yılında 1 gecede kurulan ÖRP’yi hatırlıyorum. 1 günde kurulan hükümeti hatırlıyorum

GIYNIK ÖZEL 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugün toplanmasının ardından söz alan Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, Hükümetin kurulmasına atıfta bulunmasının ardından Maraş’a dair düşüncelerini belirten bir konuşma yaptı.

Arıklı’nın konuşmasının tamamı şu şekilde:

Kıbrıs’ta her gün yeni şeyler yaşıyor ve yeni şeyler öğreniyoruz. Gelişen ve değişen olaylar nedense UBP’de değil de dışarda daha çık rahatsızlık yaratıyor. Ortada hoşa gitmeyen anti demokratik gelişmeler varsa bu ne benim partimi ne de diğer siyasi partileri ilgilendirir.

Belli bir kesim sanki bu tür gelişmeler ve müdahaleler olmamış gibi UBP’yi koruma adı altında başka yerlere saldırıyorlar. 2006 yılında 1 gecede kurulan ÖRP’yi hatırlıyorum. 1 günde kurulan hükümeti hatırlıyorum.

Bu meseleyi UBP’ye bırakmak lazım. Bırakalım UBP’li arkadaşlar kendileri bir açıklama yapacaksa yapsın. Yani UBP’ye sahip çıkmak için yürüyüş yapmak

Sayın Saner bugün siyasi partileri dolaşacak. Umarım en kısa sürede acilen hükümeti kurmayı başarır, başaramazsa da bu görevi iade eder. Halkın artık bu hükümet boşluğunu kaldırmaya mecalimiz yok. Bizim önerimiz tüm siyasi partilerin katılacağı geniş tabanlı bir hükümet kurulmasıdır. İçinde yaşadığımız ekonomik kriz zorlama bir hükümeti kaldırmaz. Acil tedbirler alınması ve reformlar yapılması gerekiyor. Herkesin elini taşın altına koyması çok şık bir davranış olur.

15 Kasım dolasıyla hafta sonu Maraş’ta bir etkinlik yapılacak. Bu etkinlik Rumlardan ziyade bizdeki bazı çevrelerde rahatsızlık yarattı. Maraş KKTC toprağıdır. Maraş’taki kamu malları, yollar, sahil, cami, kliseler hepsi kamu malıdır. Özel mülklere dokunmadığımız takdirde orada yapılan hiçbir etkinlik BM kararlarına aykırı değildir. Özel mülklere dokunmak yanlış olur. Maraş’taki bu etkinliğe TMK’ya başvuran Lordos başta olmak üzere tüm hak sahipleri davet edilmelidir. Bir piknik yapılacaksa onların da davet edilmesi çok şık olur. 15 Kasım dolayısıyla yapılacak etkinlik çok önemli bir etkinliktir. Buna tepki gösterilmemesi çok daha doğru olur.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu