KıbrısManşet

Arıklı: Muhalefet ve iktidar tarih için ortak noktada buluşmaya niyetli

Erken seçim konusunda, iktidar ile muhalefet arasındaki anlaşmazlığa değinen Arıklı, “Erken seçimle ilgili karar, en geç önümüzdeki hafta verilecek” dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Kanal T ekranlarında gazeteci Serhat İncirli’nin programına konuk olarak, değerlendirmelerde bulundu.

Muhalefet ve iktidarın, erken seçim tarihi konusunda ortak bir noktada buluşmaya niyetli olduğunu söyleyen Arıklı, “İkisinin arasını bulabilirsek, ortak bir noktada anlaşabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Milletvekili Serdar Denktaş’ın, erken seçim konusunda muhalefet ve iktidar arasında bir mekik diplomasisi yürüttüğünü ifade eden Arıklı, “Önümüzdeki dönem aday olmayacağı için çok daha rahat hareket etmesinden dolayı, ben kendisinden arabulucu olması için ricacı oldum. Girişimlerini sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Arıklı, “zannediyorum, çok fazla bir çatışma olmadan erken seçim tarihi konusunda anlaşabileceğiz” diyerek, “Son öğrendiğim kadarıyla, iktidar ve muhalefet arasındaki takvim 1 – 1 buçuk aya inmiş durumda” dedi.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu