EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Sanayi arsaları da tıpkı T izinleri gibi bir rant kapısına dönüştü

Arıklı, "Birilerine seçim dönemlerinde gelişigüzel sanayi arsası dağıtılıyor ve 90’lı yıllardan beridir elinde sanayi arsası bulunduran ve bu arsalara yatırım yapmayan kişiler yüksek meblağlarda hava parasına bu arsaları satıyorlar" diyerek, bu konuda yasal düzenleme yapılacağını belirtti


“Güvercinlik Bölgesi’ndeki yeni kurulacak sanayi bölgesindeki sözleşmeler, Başsavcılık’tan alınan görüş doğrultusunda, altyapı çalışmaları tamamlanmadığı için geçersiz sayıldı” diyen Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, “Orada sözleşmesi bulunan kimsenin hakkına halel gelmeden altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra yeni sözleşmeler imzalanacak” dedi.

“Sanayi arsaları da tıpkı T izinleri gibi bir rant kapısına dönüştü” diyen Arıklı, “Birilerine seçim dönemlerinde gelişigüzel sanayi arsası dağıtılıyor ve 90’lı yıllardan beridir elinde sanayi arsası bulunduran ve bu arsalara yatırım yapmayan kişiler yüksek meblağlarda hava parasına bu arsaları satıyorlar” diyerek, bu konuda yasal düzenleme yapılacağını belirtti.

“Biz Ekim ayında seçim şartıyla hükümete girdik ama hükümet ortağımız UBP, kurultayları olduğu gerekçesiyle Ekim ayını ertelemek istedi ve Nisan ayı önerisi ortaya çıktı” diyen Arıklı, “Muhalefet bu tarihi kabul etmedi ama Serdar Denktaş ciddi bir mekik diplomasisi yaptı. Muhalefet Ocak ayını hatta Şubat ayını dahi kabul etti” diyerek, en uygun tarihin Şubat ayı olacağı konusuna vurgu yaptı.

Ülkedeki ekonomik duruma da değinen Arıklı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun sadece sağlığı düşünerek, ekonomiyi göz ardı ettiğini ve bu yönde kararlar aldığı eleştirisinde bulundu. “2018-2019’daki göstergelere 2022’nin sonunda ulaşabileceğiz” öngörüsünde bulunan Arıklı, “Aldığımız tedbirlerle eskisinden de iyi duruma geleceğiz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu