KıbrısManşetSiyaset

Arıklı seviyeyi iyice aşağılara çekti!

Bakan Arıklı, “Herkes kimin özür dilemesi gerektiğini bildiği gibi, kimin özür dileyemeyeceğini de iyi biliyor” diyen Şahiner’e, “Senin özür dilemene gerek yok kardeşim. Özür, onurlu ve namuslu ve şerefli insanların işidir. Sen de bunlar olmadığına göre rahat ol” sözleriyle Şahiner’e ‘onursuz’, ‘namuzsuz’ ve ‘şerefsiz’ yakıştırması yaptı

CTP Lefke Milletvekili Salahi Şahiner ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı arasındaki ‘özür’ polemiği devam ederken, Bakan Arıklı gün geçtikçe seviyeyi daha da aşağıya çekmeye devam ediyor.

Bakan Arıklı, “Herkes kimin özür dilemesi gerektiğini bildiği gibi, kimin özür dileyemeyeceğini de iyi biliyor” diyen Şahiner’e, “Senin özür dilemene gerek yok kardeşim. Özür, onurlu ve namuslu ve şerefli insanların işidir. Sen de bunlar olmadığına göre rahat ol” sözleriyle Şahiner’e ‘onursuz’, ‘namuzsuz’ ve ‘şerefsiz’ yakıştırması yaptı.

ŞAHİNER: SAYIN BAKAN’A BİZİM ONURUMUZU AĞZINA ALABİLECEK EDEP VE ADAP SAHİBİ OLMADIĞINI HATIRLATMAK İSTERİM

CTP Milletvekili Salahi Şahiner’in Bakan Arıklı’yı ‘kızdıran’ açıklaması şu şekilde:

“Sayın Arıklı özür bekliyormuş. Bakan koltuğuna oturdu oturalı sürekli olarak; bal yapmaz arı gibi kirli bir ağız ile lafazanlıktan başka bir iş yapmayan, görevini sürekli olarak ihmal ve suiistimal eden, milletvekilliğine yakışmayacak hal ve hareketlerden uzak durmayı beceremeyen, kendinden başka herkesi hırsız ve vurguncu ilan eden, KIB-TEK emekçilerimizi, polis teşkilatı çalışanlarımızı, basın çalışanlarımızı, yargı mensuplarımızı, başsavcılığımızı bile bu suça ortak olarak göstermeye çalışan, vurgunu önleyeceğim yalanı ile 10 ay gibi kısa bir sürede KIB-TEK’e yüz milyonlarca liralık zarar veren, akaryakıt ihalesini bir şirkete peşkeş çekmek için özel çaba gösteren, ihaleyi istediği şirkete kazandıramayınca ihaleleri siyasi baskı ile iptal ettiren ve ihalesiz doğrudan alımlar ile kuruma kalitesiz yakıt taşıttıran, ihalesiz ülkeye getirttiği on seferin beş seferinde standart dışı kalitesiz yakıt getirebilmeyi başaran, özel bir istek üzerine aynı parayı vererek daha kalitesiz yakıt alınması için ihale şartnamesi değiştirten, meclis tutanaklarında kendisinin tanesinin 5 milyon dolar olduğunu söylediği jeneratörlerin sadece 2 tanesinin servisi için neredeyse 5 milyon avroluk adrese teslim ihale açan, 200 bin dolara tamamlanabilecek bir yazılım ihalesi için 1 milyon 150 bin dolarlık rayiç bedel ile ihale açtırtan, koltukta oturduğu her gün kuruma birkaç milyon lira görev zararı yazdıran, KIBTEK emekçilerimizi santralde zehirlenmemek için özel maske ile çalıştırtmak zorunda bırakan, jeneratörlerimize büyük bir ihtimalle milyonlarca dolarlık zarar verdirten, foyası ortaya çıkınca bunu yüzüne vuranlara da salak, tetikçi, hain, it, ruh hastası gibi terbiyesizce yakıştırmaları kirli dilinden düşürmeyen ilgili Bakan; onurlu davranmamızı ve özür dilememizi bekliyormuş. Öncelikle Sayın Bakan’a bizim onurumuzu ağzına alabilecek edep ve adap sahibi olmadığını hatırlatmak ister asıl özür dilemesi gerekenin kim olduğunu halkın takdirine bırakmak istiyorum. Özür dilemek başlı başına bir erdemlilik hareketidir ve tevazu gerektirir.

Özür dileyebilmek insan olmanın gereği olan; nezaket, terbiye, saygı, ahlak gibi özellikleri karakterinde barındırmayı gerektirir. Herkes kimin özür dilemesi gerektiğini bildiği gibi, kimin özür dileyemeyeceğini de iyi biliyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu