KıbrısManşetToplum

Arıklı: Suphi Asiltürk sevdiğimiz bir kardeşimiz ama bizim adayımız değil

YDP'li Suphi Asiltürk'ün LTB başkanlığına aday olacağı şeklindeki açıklamasına işaret eden YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, "Asiltürk sevdiğimiz bir kardeşimiz ama bizim adayımız değil." dedi.

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, YDP’li Suphi Asiltürk’ün Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkanlığına aday olacağı şeklindeki açıklamaları üzerine “YDP MYK, Lefkoşa Türk Belediyesi için henüz net bir karar üretmedi” ifadelerini kullandı.

Koalisyon ortakları olarak bir ittifak anlaşmalarının olduğuna da dikkat çeken Arıklı, “Suphi Asiltürk sevdiğimiz bir kardeşimiz ama bizim adayımız değil. Eğer bağımsız bir şekilde aday olursa saygı duyarız” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP), Sadık Gardiyanoğlu‘nu LTB başkanlığına aday göstermişti. Demokrat Parti (DP) ve YDP’nin Gardiyanoğlu’nu desteklemesi bekleniyor.

ASİLTÜRK: “LEFKOŞA’YA HİZMET NOKTASINDA KARARIM NETTİR”

Asiltürk, bugün yaptığı açıklamada, “Partimin vermiş olduğu her türlü karara da saygılıyım ama Lefkoşa için daha iyi hizmet verebileceğimi düşünüyorum. Lefkoşa Belediyesi için yaklaşık bir senedir, yapmış olduğumuz hazırlıklarımız neticesinde Lefkoşa’nın kaderini değiştirecek projelerimiz hazır. Onun için Lefkoşa’ya hizmet noktasında şu andaki kararım nettir. Lefkoşa kazanacak, milletimiz kazanacak.” demişti.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu