GenelKıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Trafik kazaları artık altından kalkamayacak bir boyuta erişti

Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Erhan Arıklı Meclis’te söz alarak, ülkedeki trafik kazalarının artık altından kalkamayacak bir boyuta eriştiğini söyledi.

Trafik kazalarının sadece ülkenin değil, dünyanın bir sorunu olduğunu kaydeden Arıklı, yolların kötü olmasından da kaynaklanan kazalar olduğunu belirtti. Arıklı, 2 akademisyen tarafından hazırlanan bir makaleden alıntılar yaptı.

Arıklı, yolların hızlı şekilde yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını ancak şoför ve insanların da ciddi hatalar yaptığını belirtti.

Erhan Arıklı, cihaz ve alt yapı yatırımlarının bir bütçe meselesi olduğuna işaret ederek, yasanın geçmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ulusal Sürücü Belgelerinin/Sürüş Ehliyetlerinin Karşılıklı Olarak Tanınması ve Değişimi Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına Dair Anlaşmaya İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi.

Diğer yasalar

Genel kurul daha sonra sırasıyla Tasarruf Mevduatı Sigortası ve Finansal İstikrar Fonu (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve Avukatlar (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin ikinci görüşmesini yaptı ve madde madde görüştü. İvedilik kararı olmadığı için yasa tasarısı ile yasa önerisinin üçüncü görüşmesi bir sonraki birleşimde yapılacak.

Kurul, Kredi Kartı ve Banka Kartı ile Yapılan Perakande Mal ve Hizmet Alımlarına İade Yapılması (Değişiklik) Yasa Tasarısı,

Sivil Havacılık Güvenlik Yasa Tasarı ve Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik No:3) Yasa Önerisi’nin tamamının oylandığı üçüncü görüşmelerini yaptı ve hepsini oy birliğiyle kabul etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu