KıbrısManşet

Arıklı: UBP’li kardeşlerime tavsiyem, herkes kendi işine baksın

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, sosyal medya hesabı üzerinden ‘zorunlu' bir açıklama daha yaptı.

 

Arıklı, önceki günlerde bir TV kanalında yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle Ulusal Birlik Partisi (UBP) mensupları tarafından eleştirilmişti.

Erhan Arıklı, bu konunun “Had, müdahale ve ayar noktalarına getirildi” ifadelerini kullanarak, konuyu bir kez daha açıklayacağını belirtti.

5 madde yayınlayan Arıklı, şunları dile getirdi:

  1. Bu söylemim tamamen şahsi görüşümdü. Bizde son sözü her zaman Parti Yetkili Kurullarımız söyler.
  2. Bu söylem bir tehdit veya şantaj değildir. Biz olmasak da bu Hükümet devam edebileceğine göre bu nasıl bir tehdit veya şantaj olabilir?
  3. “Sucuoğlu ile yapamayız” dememin sebebi, Sayın Sucuoğlu’nun YDP Kurultayına müdahale etmiş olmasıdır ki bu müdahale ile ilgili şikâyetimi, o dönemde de dile getirmiştim. Benim Genel Başkan Yardımcıma (S.A) dahi bile, Partinin başında kimi görmek istediğini söyleyen Sayın Sucuoğlu’nun, benim bu demecimden şikâyet etme hakkı yoktur.
  4. Sayın Sucuoğlu’nun Türkiye ile ilişkileri kendini ilgilendirir. Onun Türkiye ile ilişkilerinin bozuk olduğunu Sayın Taçoy 17 Haziranda verdiği bir demeçte söylemiş;” Beni destekle Türkiye ile ilişkilerini düzelteyim” demişti.
  5. Bu demecim UBP’nin içişlerine müdahale değildir. Bir başka partinin içişlerine müdahale haddim olmadığı gibi etik kurallara da aykırıdır. Ama olası bir durumda partimin ve şahsımın pozisyonunun ne olacağını önceden söylemek de en doğal hakkımdır.

Arıklı, “UBP’li kardeşlerime tavsiyem masumane söylenmiş bir sözü daha fazla uzatmadan herkesin kendi işine bakmasıdır…” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu