KıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Zaroğlu’na kollarımı açtım, yarıştan çekilsin

Zaroğlu’nun aday olmasına bir itirazı olmadığını belirten Arıklı, Bertan Zaroğlu’nun kampanya sürecindeki tavrına kırgın olduğunu söyledi


Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) 11 Nisan’da yapılacak kurultayı ve YDP Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu’nun parti başkanlığına adaylığı hakkında çok net konuştu. Zaroğlu’na net mesaj veren Arıklı, “Ben kollarımı açtım, çekilsin, bu yarışı burada bitirelim” dedi.

Zaroğlu’nun aday olmasına bir itirazı olmadığını belirten Arıklı, Bertan Zaroğlu’nun kampanya sürecindeki tavrına kırgın olduğunu söyledi. Bakan Arıklı, “Zaroğlu, çok çirkin ifadeler kullanıyor, bana karşı tavrına çok kırıldım” dedi. Yan yana oturup mücadele edeceklerinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Arıklı,  “Bertan ve etrafındakiler aradaki köprüleri yıkıyor. Bu çirkin ifadelerin karşılığında aynı şekilde cevap verip tuzağına düşmeyeceğim. 12 Nisan’ı düşünmeden bir genel başkana saldırılması ve iftira atması hoş değil beni üzüyor” İfadelerini kullandı. Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı,  siyasette geçmişe takılmamak gerektiğini vurgulayarak, ‘affet ama unutma’ sözünü hatırlattı ve  “affedeceğim ama unutmayacağım” dedi.

“VEFA TATİLE ÇIKMIŞ”

“ZAROĞLU MİLLETVEKİLİ OLARAK KALIRSA BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

Sürecin demokratik bir yarış olduğunu ancak vefasızlıklarla karşı karşıya geldiğini vurgulayan Erhan Arıklı, konuşmasına şöyle devam etti;

“Zaroğlu’nun, Doğuş Derya’ya kâğıt atmasından, trafik polisiyle yaşadığı olaya kadar yaşadığı olumsuz olayları hep bertaraf etmeye çalıştım. Ama şimdi görüyorum ki “vefa tatile çıkmış.” Acımasızca etrafındakilerin saldırılarını gülümseyerek izliyor. YDP’ye üye olan herkes benim üyemdir, herkesi kucaklarım çünkü ben genel başkanım. 12 Nisanı da düşünmek zorundayım. 12 Nisan’da Zaroğlu milletvekili olarak kalırsa başımın üstünde yeri var.”

Yaptığı atamalar üzerinden algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını söyleyen Arıklı, hiçbir parti üyesinin kendi parti başkanının yaptığı atamaları eleştirmezken, Zaroğlu’nun kendisine yaptığı eleştiriler kapsamında “Arıklı’nın atadığı kişileri görevden alacağım” sözü ile kendisinin ne kadar toy olduğunu gösterdiğini söyledi.

“İNSANLARDA VEFASIZLIK TEMEL ENSTRÜMAN OLMAMALI”

“İnsanlarda vefasızlık temel enstrüman olmamalı” İfadelerini kullanan Bakan Arıklı, Zaroğlu ve çevresindekilerin bu tutumu ile partinin zarar gördüğü mesajını verdi. “YDP kurultayından sonra da çok daha otoriter bir Erhan Arıklı göreceksiniz” sinyali veren Arıklı, Zaroğlunun hala doğru yolu bulmak için zamanı olduğunu ve kampanyalar için harcadığı paraları da gerekli şeyler için kullanması gerektiği vurguladı.

Erken seçim tartışmaları kapsamında da “3 partili hükümetin protokolü varken Ekim’de seçim yok denmesi siyasi etiğe uymaz. Kurultaya giderken böyle bir tarih değişikliğini düşünmem bile” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu